Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на

...
Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Докато Борисов обслужва Руски поток, интерконекторът с Гърция си стои на трупчета

" Българският енергиен суверенитет през днешния ден е на трупчета ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който направи изказване от разкаляното поле на мястото на градежа край Кърджали на газовия интерконектор с Гърция.

Иванов направи паралел сред строящата се от 2009 година междусистемна газова връзка с Гърция и скоростното създаване на българската част от газопровода " Турски поток ".

Както е известно, построяването на газовата връзка с Гърция е измежду предпочитаните на Европейски Съюз планове, мощно подкрепян и от Съединени американски щати, защото ще понижи зависимостта на България и района от съветски газ. Плановете са през тази връзка страната ни да получава полутечен газ от разнообразни източници. В този смисъл тръбата е конкурентна на съветския план " Турски поток ", който доставя с съветски газ Турция, а откакто е готово трасето през България ( " Балкански поток " ), (от 30 декември т.г.) и Централна Европа.

" Много забавно е да се направи съпоставяне сред двете тръби ", сподели Христо Иванов и обясни: ". Тази, която се строи от 11 години и занапред ѝ следва да прекоси неразбираемо за какво дъното на бент. " Студен бунар ", въпреки че от нея сериозно зависи диверсификацията на източниците , а не просто на трасетата, и онази тръба - Руски поток, която беше построена с непрекъснато изпитание, на която Бойко Борисов заложи надали не целия си капитал и остана с цената на всичко на власт, с цел да може да приключи своя ангажимент към Путин и Ердоган и която, когато бъде открита, Борисов ще се опита да покрие новината с това, че и от 1 януари в действителност енергийната диверсификация била действителност ".

Той попита какъв брой азерски газ ще минава през реверсивната връзка и уточни, че точно от нея зависи България да има енергиен суверенитет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР