Българският енергиен холдинг (БЕХ) във вторник е решил да отстрани

...
Българският енергиен холдинг (БЕХ) във вторник е решил да отстрани
Коментари Харесай

Уволниха шефовете на АЕЦ Козлодуй, вижте кои са новите началници /снимки/

Българският енергиен холдинг (БЕХ) във вторник е решил да в профил от постовете им шефа на АЕЦ " Козлодуй " Наско Михов и заместника му Александър Николов, които бяха определени с конкурс по Закона за обществените предприятия в края на ръководството на ГЕРБ. Това е станало на съвещание на съвета на шефовете на БЕХ, който има оператора на атомната централа, оповестява " Медиапул ". 
На тяхно място са назначени до провеждането на конкурс 68-годишният Георги Киров Кирков и 56-годишният Андрей Александрович Красночаров. За шеф е определен Кирков, а измененията са импортирани за регистриране в Търговския указател още същия ден. Мотиви за отстраняването на Михов и Николов не са посочени, само че двамата не се освобождават от отговорност. Мотиви за решението няма.
От март 2020 година Георги Кирков е заместник-кмет на община Козлодуй. Преди това е бил шеф " Икономика и финанси " в нуклеарната централа, само че е бил уволнен от Михов. Кирков е бил и член в Съвета на шефовете на " Атоменергостройпрогрес ", от където е уволнен през далечната 2004 година Бил е и шеф на " Интерприборсервиз " през 2016 година.
Андрей Красночаров до момента е бил основен монтьор за осъществяването на ремонтите в АЕЦ " Козлодуй ". През 2012 година Красночаров е разгласен за енергетик на годината от Българска браншова камара на енергетиците. 
Това е следващата промяна в енергийно сдружение на БЕХ след отстраняването на съвсем цялото управление на " Булгаргаз ".
Очакванията бяха рокади да има и в самият енергиен холдинг, само че към този момент те не се оправдават, а наподобява управлението на БЕХ приема настояванията на служебния кабинет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР