Българският Червен кръст продължава да предоставя хуманитарна помощ за пострадалите

...
Българският Червен кръст продължава да предоставя хуманитарна помощ за пострадалите
Коментари Харесай

БЧК спира материалните дарения за Турция


Българският Червен кръст продължава да дава филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. До момента по Националната акция на организацията са набрани малко над 1 900 000 лева От тях към този момент са преведени 480 000 лева за Турция и 320 000 лева за Сирия. Освен това следва изпращането и на финансова помощ на двустранна основа. 

Заради извънредно тежката конюнктура и сериозните логистични усложнения в интернационалната интервенция, които изпитват двете наранени от земетресението страни, Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец приканва партньорските организации за приоритизиране на финансовата помощ. Турският Червен полумесец категорично моли да се ограничи изпращането на материални дарения, като се изключи зимни палатки и отоплителни уреди за тях.

Считано от сряда, 15 февруари 2023 година, организацията ще работи по подбиране и разпределение на постъпилите филантропични помощи и към този момент декларираните доставки. При постъпване на ново искане за изпращане на спомагателна филантропична помощ в Турция и Сирия, акцията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде възобновена.

Досега получените на къс номер 1466 смс-и са близо 470 000. Общата стойност на материалните дарения от БЧК възлиза на близо 290 000 евро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР