Българският Червен кръст и Държавната агенция за закрила на детето/ДАЗД/

...
Българският Червен кръст и Държавната агенция за закрила на детето/ДАЗД/
Коментари Харесай

Обсъждат на кръгла маса отношението на обществото към децата бежанци и мигранти


Българският Червен кръст и Държавната организация за протекция на детето/ДАЗД/ провеждат кръгла маса на тематика „ Децата бежанци и мигранти – визията на обществото за тях “.

Събитието ще се организира през днешния ден, 7 март от 11:00 до 12:30 ч. в зала „ Музейна ” на БЧК.

По време на събитието ще бъде показан стартиралият план на БЧК и ДАЗД „ Да опознаем другия “, финансиран по фонд “Убежище, миграция и интеграция “. Също по този начин, въз основата на финансирания от „ Terre des hommes “ план на БЧК, ще бъдат споделени положителни практики и проблематични аспекти от работата в поддръжка на деца и младежи, настанени в приемателните центровете на Държавна организация за бежанците при Министерски съвет в София.

Целта е да се предизвика деен разговор измежду всички заинтригувани страни във връзка с публичните настройки към бежанците и мигрантите и по-специално към техните деца и по какъв начин със актуалните средства за връзка се влияе за тяхното образуване.

Форумът ще се открие от акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК и доктор Елеонора Лилова– ръководител на ДАЗД с интензивно присъединяване на представители на президентството и на държавното управление на Република България, дипломати, както и на ВКБООН и други Неправителствени организации структури. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР