Българският баскетболист Александър Везенков не взе участие при победата на

...
Българският баскетболист Александър Везенков не взе участие при победата на
Коментари Харесай

Везенков не игра при победа на Сакраменто

Българският баскетболист Александър Везенков не взе присъединяване при успеха на Сакраменто Кингс със 123:115 при гостуването на Чикаго Булс в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетоблна асоциация.

" Спортист номер 1 на България " за последните две години пропусна дуела поради контузия в десния гален, само че преди началото на мача съумя да се срещне с огромна група български почитатели, които бяха пристигнали особено, с цел да го поддържат. Везенков се снима с хората в Чикаго, където е най-голямата българска общественост в Съединени американски щати, което ги зарадва извънредно доста, защото измежду тях имаше и значително деца, предава Българска телеграфна агенция. 

В самия мач отборът на Сакрамено самичък съумя да си сътвори компликации. В началото на второто полувреме " кралете " имаха преднина от 30 точки, само че малко повече от минута преди края Чикаго редуцира пасива си до единствено две точки. Малкото оставащо време обаче не разреши на " биковете " да създадат един от най-големите обрати през сезона в НБА.

Най-резултатен за Сакрамено бе гардът Де`Аарън Фокс, който означи 41 точки. Малик Монк вкара още 22 точки от пейката, а с " трипъл-дабъл " 13 точки, 14 битки и 10 асистенции приключи литовският център Домантас Сабонис. 

За Чикаго Коби Уайт означи 26 точки, а по 24 прибавиха ДеМар ДеРоузън и черногорецът Никола Вучевич, който хвана и 12 битки.

В класирането Сакраменто е на пето място в Западната конференция с 29 победи и 19 загуби. Чикаго е на девета позиция на Изток с 23 триумфа и 27 провали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР