Българският баскетбол не е на никак високо ниво в момента,

...
Българският баскетбол не е на никак високо ниво в момента,
Коментари Харесай

Везенков: Българският баскетбол не е дори на средно европейско ниво

" Българският баскетбол не е на по никакъв начин високо равнище сега, даже не е и на приблизително европейско. Не знам по кое време още веднъж ще имаме късмет да се класираме за Евробаскет, само че се надявам, че няма да ни отнеме още 10-15 години, с цел да го сторим ", разгласи водачът на Олимпиакос Александър Везенков в изявление за изданието Sport Klub.

" Не знам какъв брой е ярко бъдещето, в случай че всички не се обединят и не работят дружно. В момента не мога да назова имената на трима български играчи, които се състезават зад граница ", продължи той.

Везенков сподели положителни думи за Йоргос Барцокас и за клубния си отбор.

“Той е обичаният ми треньор, тъй като с него имаме специфична връзка. Не бих споделил, че сме другари, само че взаимоотношенията ни са в действителност положителни. В този ред на мисли бих показал и първия ми треньор в Арис - Вангелис Ангела, който дълго време беше асистент на Душан Ивкович. Той ме научи на доста неща. Тренираме добре, а силата в отбора е на доста високо равнище. Отборът е обединен и е като машина - даже и едно парче да липсва, останалите са подготвени да запълнят дупката. Този сезон показахме, че сме доста добър тим ”, съобщи Везенков.

Българинът показа още, че за всеки баскетболист е фантазия да играе в НБА.

“Аз не съм от хората, които ще желаят да се подвизават там, единствено с цел да могат след това да кажат, че са го правили. Ако има такава опция, тимът ме желае и намерим метод да стигнем до даване на късмет, тогава към този момент нещо може да се направи. Когато приказвам за късмет, имам предвид това да имам опцията да играя и да покажа на какво съм кадърен. В момента мисля само за Финалната четворка в Евролигата, нищо друго. Искам да отидем в Каунас ”.

Олимпиакос се изправя против Фенербахче на четвъртфиналите в Евролигата, като първият дуел ще се организира на 26 април от 21:45 в Пирея. В серията се играе до три победи от пет мача, а спечелилият продължава напред към Финалната четворка, която тази година ще е в Каунас. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР