Българският актьор, режисьор и продуцент Христо Живков ще повтори ролята

...
Българският актьор, режисьор и продуцент Христо Живков ще повтори ролята
Коментари Харесай

Христо Живков – Страсти Христови

Българският артист, режисьор и продуцент Христо Живков ще повтори ролята си на Йоан Богослов в продължението на международния кино суперхит „ Страстите Христови “. Религиозният трилър стана едно от най-големите и коментирани заглавия на 2004-а година с доходи от над 600 милиона $ – 20 пъти повече от 30-милионния бюджет, с който разполагаше режисьорът и продуцент Мел Гибсън. Живков имаше малко реплики, само че доста централно наличие в „ Страстите Христови “, където Гибсън го беше сложил да бъде „ очите на целия филм “. Втората част ще се снима в края на 2018-а или началото на 2019-а и би трябвало да се появи на екран в края на 2019-а година.

Христо Живков още веднъж ще бъде режисиран от огромния Мел Гибсън, който отново поема кормилото на религиозната история откакто сполучливо се завърна в Холивудския хайлайф с военния си шлагер „ Възражение по съвест “. Години наред Гибсън беше третиран като парий поради каскада от кавги, включваки пиене, арест, расистки мнения, тайни теории и турбулентна разлъка с украинската му половинка Оксана Григориева, само че в този момент към този момент всичко му простено и почитателите му се надяват да няма нови изцепки.

Във втората част на кино лентата, озаглавен „ Страстите Христови: Възкресение “ се завръщат още Джим Кавийзъл, Майя Моргенштерн и Франческо Де Вито. Само прелестната Моника Белучи, която изигра Мария Магдалена в истинския набожен блокбастър не е включена в актьорския състав. Сценарият на Рандъл Уолъс се пази в загадка. Той е работил с Мел Гибсън по„ Смело сърце “ и „ Бяхме бойци “.

Така Христо Живков става един от дребното български реализатори, които два пъти работят с едно от най-големите имена на международното кино. Той споделя, че след „ Страстите Христови “ се е виждал няколко пъти с Гибсън в разнообразни точки на планетата, вечеряли са дружно и постоянно са поддържали забавни връзки. За българския артист Мел Гибсън е извънредно деятелен човек, който постоянно е подготвен да оказва помощ, да дава и да подготвя близките. Освен това обичал доста зехтина и веднъж Живков му подарил бутилка преди да вечерят дружно.

Живков към този момент има дълга кариера зад граница. Още като млад актьор той отпътува за Италия, където съумява да се наложи и се снима във кино и телевизиони продукции. Сред другите му основни функции са тази на Джовани де Медичи в италианския филм „ Занаятът на оръжията “ на Ермано Олми и в „ Чифликът на чучулигите “ на братята Паоло и Виторио Тавиани.

Преди четири години Христо Живков изигра и централна роля в друга продукция от Ботуша – „ Невидимото момче ”, където си партнира с превъзходната Валерия Голино. Продуцентите на кино лентата са същите, които през 2014 година завоюваха “Оскар ” с фелиниевия шедьовър на Паоло Сорентино “Великата хубост ”. Режисьор е Габриеле Салваторе, прочут с интернационалния шлагер „ Медитеранео “.

В България Христо е взел участие в приключенската екшън комедия „ Печалбата “ на Магърдич Халваджиян от 2001-а година. Работил е и по два документални кино лентата за акцията „ Великите българи “ на Българска национална телевизия в съавторство със сценариста Димитър Стоянович.

Той е прочут най-много като артист, само че в действителност приключва кинорежисура в НАТФИЗ в класа на професор Христо Христов.

„ Като артист вземам участие във всеки план, който ме интересува. Наивно си мислех, че откакто ме избраха за основната роля в „ Занаятът на оръжията“ на Ермано Олми, който бе включен в формалната селекция за Кан, би се появил и специфичен интерес към мен. Щастлив съм обаче, че съумявам на всеки две години да вземам участие в по един добър филм. И съм признателен, че те са се появявали в точното време и са били продължение на разговора, който повеждам със себе си “, разказаЖивков в изявление преди няколко години.

Като режисьор той съумява да впечатли критиците още със своя дебют – документалното произведение „ Неудобният доктор Кръстев “. Филмът е описван като „ праволинеен, доста мощен, доста прочувствен “.

Любимите филми на Христо Живков са три от най-монументалните творби на седмото изкуство – „ Кръстникът “ на Франсис Форд Копола, „ Жега “ на Майкъл Ман и „ Осем и половина “ на Фредерико Фелини. В литературата той също е под въздействието на международни класики – „ Пътеводител на галактическия стопаджия “, „ Дон Кихот “ и „ Престъпление и наказване “.

Появи се и в къщата на VIP Брадър


Преди две години Христо Живков реализира зрелищно завръщане в България, само че не с филм или сериал, а с риалити шоуто VIP Брадър. С избора си на платформа за изява той и изненада и може би даже разочарова някои свои фенове, които го свързват с обичайно по-престижните и издържани артикули на европейското кино. А фактът, че Живков е играл с Моника Белучи и е бил режисиран от Мел Гибсън в допълнение озадачи хората, които са следяли кариерата му на артист и режисьор. Преди да влезе в Къщата на риалити програмата той беше декларирал, че отива да се забавлява.

За него


Напълно му се поверявам


Нямах никакви подозрения да поканя още веднъж Христо Живков за продължението на „ Страстите Христови “. Срещнахме се в Лос Анжелис, уговорихме детайлите и мисля, че всичко ще бъде тъкмо.

Мел Гибсън, режисьор и продуцент на „Страстите Христови“


Безразличен ми е


Виждах го по какъв начин ме гледа през цялото време. Знаех, че ме харесва. А след това съобщи, че не желае да взе участие в сериала, тъй като доста обича приятелката си. Исках да му смъква маската и го направих. Омръзна ми да се прави на най-великия и да тичат всички към него. Мисля, че щеше да е доста по-безобидно да беше изиграл сериала. Не го одобрявам. Никак. Не. Изобщо! Вече не чувствам нищо. Безразличен ми е.

Фолкдивата Емануела, съквратирантка на Христо Живков във „Вип брадър“


Има тънко ренесансово лъчение


Ефектните актьорски превъплъщения на Христо Живков в „ Занаятът на оръжията “ на Ермано Олми и в „ Страстите Христови “ на Мел Гибсън го изстреляха в международната популярност. Христо е хубав, само че не се поддава на евтината суетност. Христо е ерудиран и умее да изчаква своя час. Христо е извънредно образован човек, който прекара дълги години в италианското кино, игра в всякакви филми и е наясно, че щастливата актьорска орис е въпрос на непримиримост, на шанс и на гений. Христо има едно тънко ренесансово лъчение и то не можа да се впише в нашето кино, което е повече вгледано в общественото, в сравнение с в духовното. Аз нямам доверие доста в продълженията на филми и защото доста одобрявам „ Страстите Христови “ и Мел Гибсън, се надявам Христо да успее и да се трансформира в артист от международна големина.

Геновева Димитрова, кинокритичка
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР