Българските волейболистки Ева Янева и Петя Баракова и техният Волеро

...
Българските волейболистки Ева Янева и Петя Баракова и техният Волеро
Коментари Харесай

Ева Янева и Петя Баракова спечелиха българското дерби с Ралина Дошкова и Симона Димитрова в Европа

Българските волейболистки Ева Янева и Петя Баракова и техният Волеро Льо Кане стартираха съвършено присъединяване си във втория по мощ евротурнир - Купата на кандидатите. Воденият от Лоренцо Мичели надиграха изрично като домакини швейцарския ТС Волей Дюдинген със Симона Димитрова и Ралина Дошкова в състава с 3:0 (25:18, 25:19, 25:16) в първи 1/8-финален мач от конкуренцията. Втори арбитър на срещата бе българският рефер Илиан Георгиев .



Така състезателките от френската Ривиера ще би трябвало да завоюват единствено два гейма в двубоя-реванш във Фрибург (Швейцария). Евентуален безапелационен триумф на домакините ще докара до изиграването на така наречен " златен " гейм.



Ева Янева бе титуляр и записа на сметката си 5 точки (1 блокада) . Петя Баракова бе в групата за срещата, само че не се появи на терена. Най-резултатна бе Анна Лазарева с 21 точки (1 ас, 1 блокада) , с 12 точки приключи Олена Хасанова (2 блокади) .

За противника Симона Димитрова изигра цялостен мач и се регистрира с 6 точки . Ралина Дошкова бе запаса и се появяваше от време на време на полето, като стартира като титуляр третата част и завърши с 5 точки (1 ас) .

Реваншът е на 5 февруари (сряда), от 21:00 ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР