Българските състезателки по художествена гимнастика спечелиха сребърен и бронзов медал

...
Българските състезателки по художествена гимнастика спечелиха сребърен и бронзов медал
Коментари Харесай

Българските гимнастички със сребро и бронз от турнира в Рига

Българските състезателки по художествена гимнастика завоюваха сребърен и бронзов орден в първия ден на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в Рига, Латвия - " Riga Spring 2018 " за девойки и " Baltic hoop " за дами, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Гимнастичката ни Катрин Тасева завоюва бронзовото отличие в многобоя при дамите със общ брой от 63.000 точки. Другата ни състезателка Ерика Зафирова приключи пета в многобоя със общ брой от 62.350 точки. И двете се класират на по три финала през днешния ден. Катрин Тасева ще взе участие на обръч, бухалки и лента, а Ерика Зафирова на топка, бухалки и лента.

Първа със общ брой от 65.900 точки се класира Влада Николченко (Украйна), а втора Саломе Пажава (Грузия) с 64.900 точки.

Българките Татяна Воложанина и Анна Келман завоюваха сребърен орден в отборната конкуренция при девойките. Двете играха доста добре и се пребориха за отличие в отборната конкуренция, събирайки общ брой от 108.300 точки. На финалите днес Татяна Воложанина ще се съревновава за медалите на обръч, топка и лента, а Анна Келман - на бухалки.

Състезанието се организира по регламента на европейското състезание, където девойките ще се състезават отборно и всяка страна има право да показа от две до четири гимнастички, които да изиграят осем съчетания. В случая България се яви на този шампионат с две гимнастички.

Шампион стана тимът на Украйна със общ брой от 116.850 точки, а бронзовото отличие завоюва Азербайждан със същия общ брой като България - 108.300 точки, само че с по-ниски оценки за осъществяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР