Българските състезатели не успяха да спечелят медал в третия ден

...
Българските състезатели не успяха да спечелят медал в третия ден
Коментари Харесай

България остана без медал в третия ден на СП по скокове на батут за младежи и девойки в София

Българските състезатели не съумяха да завоюват орден в третия ден на Световното състезание по скокове на батут при младежите и девойките, което се организира в столичната " Арена София ". 

В синхроните скокове във възраст 15-16 години Георги Бесарбовски и Калоян Петров стигнаха до битката за медалите, откакто се подредиха на 9-о място в квалификацията. В същата възрастова група имахме още един дует Мартин Димитров и Валентин Стоянов, който не съумя да попадне измежду финалистите, макар че имаше четвърти резултат в общото нареждане на пресявките и по-високата оценка, която получиха от Бесарбовски и Петров. 

Според разпоредбите на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), въведени през тази година, генералното класиране не се взима под внимание, а важи подреждането в квалификационната група, където единствено първият дует отива непосредствено на край. Генералният секретар на Българската федерация по скокове на батут Мариела Стойчева, която е и член на Техническия комитет към международната централа, чака тези правила да бъдат изменени, с цел да може състезателите да бъдат равнопоставени и класирането им да бъде заслужено. Поправките ще влязат в действие вероятно за идващото Световно състезание. 
 България завоюва втори орден на СП по скокове на батут за младежи и девойки в София България завоюва втори орден на СП по скокове на батут за младежи и девойки в София
На финала Георги Бесарбовски и Калоян Петров позволиха неточност, не съумяха да завършат комбинацията си и с резултат от 13.740 точки останаха на седмо място. Шампиони с 48.630 точки са представителите на Азербайджан Магсуд Махсудов и Хюсейн Абасов.  

В самостоятелната конкуренция във възраст 17-21 години България нямаше триумф, откакто двамата национали не се показаха на равнище. При девойките Диана Сарафова се подреди на 24-о място с оценка от 48.130 точки, а при младежите, откакто не съумя да приключи и двете си комбинации, а направи по два детайла от серия и спря, Максим Ангелов е 61-и с резултат 11.350 точки. 
 Мирела Косева и Сияна Павлова донесоха първи орден за България от СП по скокове на батут за юноши и девойки в София Мирела Косева и Сияна Павлова донесоха първи орден за България от СП по скокове на батут за юноши и девойки в София
Световни първенци станаха представителите на Япония - Терумичи Бунго при мъжете с оценка от 58.450 точки и Саки Танака при дамите с 53.590 точки. 

Утре България ще има 10 представители - в самостоятелната дисциплинираност при 11-12 годишните са декларирани Виктор Янков, Георги Георгиев, Александър Вакрилов, Цветин Стоянов и Преслава Пенчева, Микаела Христова, Сияна Павлова и Магдалена Кисьова при девойките в същата възрастова група. В синхроните скокове във възраст 17-21 ще започват Кристина Стамова и Диана Сарафова.

Снимка: startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР