Българските състезатели и почитателите на изкуството на балните танци имат

...
Българските състезатели и почитателите на изкуството на балните танци имат
Коментари Харесай

Световна купа по латино-американски танци за първи път в България

Българските състезатели и феновете на изкуството на балните танци имат опция да открият новия танцов сезон с вълнуващо събитие – “Sofia Open Dance Festival - The Art of Ballroom Dancing”. Четвъртото издание на влиятелния интернационален конгрес ще се организира на 27 и 28 октомври 2018 година в зала “ЕФЕ” на хотел “Маринела” в София.

Организаторите на фестивала - БПТА и “Марс Армор”, със съдействието на “Виктория Груп”, трансфораха София в предпочитана и притегателна дестинация от интернационалния танцов календар, като тази година за първи път България ще семейства и Световната купа по латино-американски танци. Над 100 двойки от 14 страни ще показват своето високо майсторство в спортните и бални танци, като си оспорват шампионските трофеи пред аудитория от целия свят.

Наситената спортна стратегия на “Sofia Open Dance Festival” е придружена от богат набор културно-образователни събития. Акцентът е танцовото шоу на суперзвездите Майкъл Малитовски и Джоана Люис, Англия. Двойката е повторен международен първенец по латино-американски танци за експерти и осемкратен победител в най-престижния фестивал по бални танци в света – Блекпул, Англия.

Демонстрацията им е част от Гала вечерта и финалите на Световната купа латино-американски танци и Шампионата по бални танци на 27 октомври, в която пред въодушевената аудитория ще се показват със своите майсторски танцови осъществявания и призьорите от шампионатите във всички възрастови групи, избрани от влиятелното съдийско жури в състав: Ханес Емрих, Генерален секретар на Световния Танцов Съвет, и легендите на танца Барбара МакКол, Маурицио Весково и Сергей Рюпин – Русия. Титулуваните съдии и звездната гост-двойка ще водят и майсторски класове и семинари в границите на просветителната стратегия на фестивала на 28 Октомви.

Sofia Open Dance Festival е празник на изкуството на балните танци. Единствен по своята либералност, фестивалът е отворен и наличен за танцьори от всички възрастови групи, форми на образование и клубна принадлежност. За късото си битие Sofia Open Dance Festival се наложи като културно-развлекателен и учебен конгрес с огромно интернационално присъединяване и необятен публичен отзив, в който танцьори от целия свят се съревновават за влиятелни оценки пред авторитетно професионално жури на Световния Танцов Съвет. Най-малките участници получават късмет да се стимулират и учат от най-хубавите измежду неповторимата атмосфера на грациозност и ентусиазъм, до момента в който феновете на танцовото изкуство в публиката се любуват на едни от най-красивите и майсторски осъществявания в света на спортните бални и латино-американски танци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР