Българските победи на тазгодишния Sofia Open се увеличават ежедневно, като

...
Българските победи на тазгодишния Sofia Open се увеличават ежедневно, като
Коментари Харесай

Кузманов водеше с пробиви и в двата сета, но отстъпи на Юмбер след здрава битка

Българските победи на тазгодишния Sofia Open се усилват всекидневно, като по всичко проличава, че това ще се трансформира в една от най-успешните домашни съревнования за родните представители от началото на събитието преди седем лета. Вече се намираме в третия ден от шампионата и настана време за изиграването на дуелите от първия кръг в нашата столица, а след вчерашния успех на Александър Лазаров в главната скица, то през днешния ден на корта в зала " Арена Армеец " излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който преди година се поздрави с първа победа на родна земя.

Мико получи " уайлд кард " за надпреварата, с което се трансформира в единственият тенисист, взел участие на всяко от седемте провеждания на шампионата, а на старта още веднъж жребият не беше благоразположен към него и го изправи на старта против квалификанта и досегашен номер 25 Уго Юмбер. Българинът изигра мощен конфликт и се противопоставяше по всички индикатори на трикратния АТР първенец, само че след 2 часа и 35 минути и доста борба отстъпи на по-високоранкирания си сътрудник - 6:7(4) 4:6. По този метод за международния номер 110 следва във втори кръг да срещне един всред Душан Лайович и Ян-Ленард Щруф.

Двубоят имаше повече от мечтано начало за българина, който беше безукорен от главната линия и след редица грешки от ракетата на противника осъществя още дебютната си опция за пробив - 3:0. Постепенно младият французин почисти грешките в играта си и все по-често завършваше своите комбинации с печеливш удар, което се трансформира в сериозен отзив за възобновяване на паритета. Подаването на международния номер 110 в по-голямата част от времето биваше елементарно атакувано от втората ни ракета, който за жалост, пропусна поредно брейкболи и му се наложи на собствен ред да отразява такива. Мико въпреки всичко съумя да показва пословичната си борбеност и резервира гейма си, траял 16 минути, предизвиквайки изиграването на тайбрек.

В него пловдивчанинът в началото изостана, преди стремително да обърне статуквото в своя изгода, когато противоречиво решение на съдията на стола в ущърб на нашенеца коства преимуществото му - 2:2. Непосредствено преди промяната на полетата елегантен форхенд по правата донесе нов задатък в резултата за Кузманов, но късна драма и повишение на нивото от Юмбер записа откриващия сет на сметката на французина, след 91 минути борба на корта в зала " Арена Армеец ".

Във втората част международният номер 158 порази още откриващото подаване на съперника и излезе напред в резултата с пробив, който ловко бранеше, като избави брейкбол и поведе с 3:1. Сервисът и оръжията в играта на Мико напълно работеха в негова изгода, до момента в който прибързани дейности в опит да дефинира темпото не му костваха задатъка, а след това и мача, откакто втората ни ракета позволи да изгуби пет поредни гейма.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР