Българските национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна

...
Българските национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна
Коментари Харесай

Пътят към Париж за Боряна Калейн и Стилияна Николова

Българските национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова към този момент самоуверено гледат към Олимпийските игри в Париж 2024. Нови съчетания и непознато амплоа са залегнали в програмата на грациите. Боряна Кален към този момент има едно присъединяване на игрите в Токио, където се класира на 5-о място.

Нейните фантазии и стремежи обаче се простират много по-далеч. Европейската шампионка за 2023 година желае да изненада своите почитатели и до последно ще ги държи напрегнат за съчетанията, с които ще се показва през новия сезон.

„ Мисля, че никой няма да чака това, което ще покажа, само че и четирите ми съчетания са нови.

Аз персонално доста си ги одобрявам. Надявам се доста да бъдат и добре възприети от съдиите. Не желая хората да чакат нещо. Искам просто, когато ги видят, да бъдат сюрпризирани, без преди този момент да са се настроили по какъв начин ще наподобява едно мое комбиниране и върху каква музика е “, показа Боряна Калейн пред NOVA.

Срещата със Стилияна Николова е в малко по-различна конюнктура след съботния полуден.

„ Ще акцентира повече на моята самонадеяност и мотивация. Ще съм доста надъхана на надпревари и ще го демонстрирам сигурно на терена това нещо. Целта ми за Олимпийските игри е да не се възвеличавам или пък да съм в потрес там нещо, да не знам къде се намирам. Искам просто да отида на едно съревнование, да си го изиграя както би трябвало “, сподели Стилияна.

Момичетата получават поддръжка и от трикратната международна шампионка и вицепрезидент на Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика Мария Петрова, която е връзката сред състезателки и съдии.

„ Много благодарим на госпожа Петрова, че идва в залата и че ни оказва помощ с композициите. Определено е в огромна изгода нейното наличие, тъй като тя може да ни каже от съдийска позиция, по какъв начин наподобяват нещата и тя по-скоро се пробва да гледа като неприятен арбитър, в сравнение с като добър, с цел да може всяко нещо да е изпипано оптимално “, добави Стилияна Николова.

А какви са препоръките, които Стиляна получава от майка си и двукратната международна шампионка с ансамбъла от 80-те години на предишния век?

„ Майка ми постоянно ми е казвала да се развличам на надпреварите и да не ги обмислям толкоз. Понякога ми се получава да я чувам, от време на време не толкоз “, добави Николова.

А фантазиите им се простират до олимпийското отличие, това е огромната мотивация, която ги води по пътя към Париж. „ Да съм там и да печеля златния орден. Това ми е най-голямата мотивация, тъй като ми е мечтало много време “, приключи Стилияна Николова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР