Българските изтребители МиГ-29 не могат да се ремонтират в Русия

...
Българските изтребители МиГ-29 не могат да се ремонтират в Русия
Коментари Харесай

Петков бесен за българските изтребители. Колко изпращаме на Путин

Българските изтребители МиГ-29 не могат да се ремонтират в Русия и е цялостен парадокс концепцията машините да се изпращат там през някакви вторични компании, съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти на пункта за приемане на бежанци на „ Дунав мост “.

Той направи този коментар с оглед идното посещаване на американския боен министър у нас. „ Въпросът, който ще обсъдим, е и въпрос за нашата сигурност, за нашето небе. Изпращаме стотици милиони към Путин. Въпросът е какво да направи по този начин, че българското небе да бъде с задоволителна протекция и какво вършим, че българските водачи да запазят своите качества и да летят със самолетите, които сега имаме “, сподели Петков.

Войната в Украйна ни научи, че можем да бъдем чути, в случай че приказваме в общ глас, акцентира Петков във връзка с европейската взаимност. „ Ние не сме България в Алианса, ние сме Алиансът, ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз – общата ни сигурност зависи от общите ни координирани дейности “, означи министър председателят.

Според него България към този момент приказва в един глас с Европейски Съюз и в Брюксел са разбрали нещо значимо: „ Нашата вътрешна битка против корупцията и общата ни битка против хибридните офанзиви и въздействието извън е основана на едни и същи хора “.

Петков и вицепремиерът Калина Константинова инспектираха новите пунктове за първичен банкет на бежанци от Украйна. Структурите ще работят непрекъснато, като влизащите с годни документи незабавно ще бъдат регистрирани за краткотрайна протекция и ориентирани за настаняване, а също така на място ще им спомагат и по линия на заетостта.

България стои като европейска граница с цялостна подготвеност да поеме огромен брой влизащи хора – няма просто някакви палатки, а е направено по последователен метод, акцентира Петков, като по думите му сме измежду първите в Европейски Съюз, където тази система е проработила.

Константинова добави, че първо се образоват служителите на реда на контролно-пропусквателен пункт по какъв начин да издават документи на бежанците, по-късно – тези наоколо до местата с огромна централизация на украинци и след това всички останалите ОДМВР у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР