Българските граждани се произнесоха на 2 октомври и дадоха доверието

...
Българските граждани се произнесоха на 2 октомври и дадоха доверието
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Новият дълг е резултат от управлението

Българските жители се произнесоха на 2 октомври и дадоха доверието си на ГЕРБ-СДС. Сега те чакат от нас политиците да търсим решение за излизане от рецесията, в която се намираме. Без разговор това няма по какъв начин да се случи. Ситуацията е доста комплицирана. Ние вършим всичко допустимо и ще дадем всичко от себе си България да има постоянно държавно управление. Това съобщи някогашният министър на енергетиката и народен представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Данните, които министър Велкова изнесе през днешния ден са извънредно притеснителни. Очакват ни едни сложни времена, в които обществените финанси са изправени пред тестване. След комунизма насъбрания дълг на страната ни бе 37 милиарда лв., единствено за осем месеца ръководство на предходното държавно управление, българските жители би трябвало да поемат нови задължения за 48 милиарда лв. “, пресметна Петкова.

„ В тази сложна обстановка хората би трябвало да са настроени за това, че ни следва тежка зима. Трябва да се намерения за ограничения, които да компенсират бизнеса за високите цени на газа и тока. Ние от ГЕРБ през вчерашния ден внесохме пет антикризисни ограничения. Надявам се да намерим поддръжка и те да бъдат изпълнени, тъй като са в интерес на хората “, добави някогашният енергиен министър.

„ Предложението за две цени за ток бе една сериозна неточност на служебното държавно управление. Прагът от 800 киловатчаса електрическа енергия на месец е неточно изчислен. Това предложение щеше да докара до ново повишаване на електрическата енергия. Това бе стъпка към цялостната либерализация на пазара на електрическа сила за бита. Имайки поради, че България е една от страните с най-вече енергийно небогати, към тази стъпка би трябвало да се премине гладко. Този развой няма по какъв начин да се случи от през днешния ден за на следващия ден, както сътрудниците бяха решили “, сподели още Петкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР