Българските граждани масово не спазват наложената им задължителна карантина. Това

...
Българските граждани масово не спазват наложената им задължителна карантина. Това
Коментари Харесай

Прокуратурата се разгневи! Не спазваме карантината

Българските жители всеобщо не съблюдават наложената им наложителна карантина. Това се показва в прессъобщение на прокуратурата, която е анализирала данните от последната седмица от петте апелативния региона - София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.

Най-често нарушаванията се правят от български жители, на които след завръщането им от чужбина в страната, за период от 14 дни е неразрешено да напущат домовете си.

Като образец се показва случай на жителка от бургаския квартал " Зорница ", която след завръщането си от Италия в България, е отишла на посетители на сестра си дружно с двете си деца с пояснение, че " не се били виждали от години ".

Друг образец - гражданин на гр. Исперих, завърнал от Холандия, не обитава на посочения от него адрес, на който е подложен под карантина за период от 14 дни. По телефона той обяснил, че се намира в собствен парцел до гр. Тетевен и има намерение още веднъж да пътува за Холандия. В тази връзка нарушителят е разгласен за общонационално търсене.

Прокуратурата е образувала към този момент повече от 120 досъдебни производства по член 355 от Наказателен кодекс за нарушение на наложителната карантина.

Част от формираните досъдебни производства са против водачи на тежкотоварни камиони, които се завръщат в страната и още веднъж поемат зад граница.

Прокуратурата е образувала досъдебни производства и по член 326 от Наказателен кодекс за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР