Българските граждани, които пътуват за до 3 месеца във Великобритания,

...
Българските граждани, които пътуват за до 3 месеца във Великобритания,
Коментари Харесай

Важна информация за всички пътуващи в Англия

Българските жители, които пътуват за до 3 месеца във Англия, няма да имат потребност от визи. Същото ще важи и за англичаните у нас. Това стана ясно от думите на външния министър Екатерина Захариева след среща за Brexit в Министерския съвет, предава Nova.

„ Всички страни членки работим по това да има договорка за Brexit, само че по този начин или другояче би трябвало да бъдем подготвени и за вид без договорка. Днес българското държавно управление утвърди решение на Министерски съвет в проект в две елементи - едното е за използване на съглашението за овакантяване, а другото овакантяване на Англия без договорка. Целта е се опитаме да минимализираме, до колкото е допустимо, отрицателните последствия, които ще има във всяка една от сферите “, уточни тя.

Според Захариева във връзка с жителите на Европейски Съюз и българските жители е стихотворец ангажимент, тези, които живеят на територията на Англия до 29 март тази година да запазят правата си, които употребяват.

„ Днес българското държавно управление пое ангажимент към жителите на Англия, към 7 000 души, които живеят на територията на България, да имат в действителност лесна и елементарна процедура за регистрация, да мога да продължат да живеят и да се усещат добре тук ”, изясни още министър Захариева.

Българите, които в този момент живеят на Острова, ще би трябвало да преминат през безвъзмездна и улеснена електронна процедура, с цел да получат право на уседналост.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР