Българските екипи, които помагат край Пирот след инцидента с дерайлиралите

...
Българските екипи, които помагат край Пирот след инцидента с дерайлиралите
Коментари Харесай

Продължава изтичането на амоняк край Пирот, българските екипи са изтеглени

Българските екипи, които оказват помощ край Пирот след случая с дерайлиралите цистерни, са изтеглени заради продължаващото приключване на амоняк, заяви пред Нова ТВ Диляна Дойчинова от пресцентъра на Министерството на превоза. Очаква се към 10-11 пътят да бъде възобновен. 

Станал е случай с един от двата 50-тонни крана, които България изпрати на помощ на сръбската железница. Преди три дни техника и чиновници на Националната компания „ Железопътна инфраструктура ” отпътуваха за Пирот, с цел да оказват помощ при разчистването на авариралите цистерни с амоняк. Вчера един от двата крана се е наклонил, до момента в който повдигал един от дерайлиралите вагони. При случая няма потърпевши.

В края на миналата седмица България изпрати на сръбската страна техника. Помощта включва два 50-тонни крана, 2 крика и 11 чиновници на НКЖИ.

„ За случай не можем да приказваме. Колегите работят по проект – вдигнати са две цистерни през миналия ден. По време на втората цистерна тя натежава, заради което поддава едната част на пътя ”, разяснява Дойчинова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР