Български възход“ ще даде подкрепата си за всеки един от

...
Български възход“ ще даде подкрепата си за всеки един от
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ще дадем подкрепата си само при ясни правила

„ Български напредък “ ще даде поддръжката си за всеки един от мандатите, само че единствено при ясни правила. Това съобщи пред NOVA водачът на партията Стефан Янев.

„ Няма да желаеме министри в този кабинет. Ако третият мандат пристигна при нас, ще беседваме с всички партии ”, посочи той. И добави, че решението на политическата рецесия е съглашение, в което всеки да има задължения.

„ Добрата вест е, че в петък съвсем всички партии седнаха да разговорят с акад. Николай Денков и неговия екип по отношение на цели и опциите за търсене на реализация на болшинство, което да поддържа кабинет с втория мандат. Все отново даже партиите, които бързо напуснаха срещата, споделиха нещо свястно ”, разясни Янев.
„ Кабинет на малцинството сме виждали в нашата история.
Въпросът е дали това е допустимо в сегашната обстановка. По-скоро не. Възможността е, в случай че има подписано съглашение или различен вид изложение на механизъм, по който това може да се случи. Всеки е допустима фигура за министър председател, в случай че се преценява с избрани правила, задължения, които са поети ”, добави водачът на „ Български напредък ”.

Междувременно, в изявление за „ Стандарт “ Стефан Янев уточни, че в случай че партията му получи третия мандат, може още веднъж да номинира проф. Габровски за министър председател.

„ Бих се обърнал освен към него, само че и към други изявени персони. Само че отново е обвързвано с доста условности. Президентът взема решение на кого дава третия мандат и там особеното е, че не се връчва на кандидат-премиер, а на парламентарна група. Така че ние можем да беседваме с всеки. Защото моята лична цел, влизайки в политиката, е не да бъда на някаква позиция, на някакъв пост, а да основа условия за това, което е най-хубаво за България и за българските жители.Не споделям, че сме решили кой ще бъде претендента за министър председател. Може да бъде проф. Габровски или друга изтъкната персона. Ако има съглашение сред партиите да бъде партийна персона, може да бъде е различен “, сподели той.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР