Български туристически съюз честват 128 години организирано туристическо движение в

...
Български туристически съюз честват 128 години организирано туристическо движение в
Коментари Харесай

Министърът на спорта води един от трите лъча с туристи към Черни връх

Български туристически съюз празнуват " 128 години проведено туристическо придвижване в България “, оповестиха от организацията.

Лично министърът на спорта Димитър Илиев ще води един от трите лъча с туристи към Черни връх, които започват от съществени стартови точки:

Хижа " Алеко " започва в 9.00 часа, Златните мостове започва в 9.00 часа, събирателен пункт обръщалото на рейса и от с. Железница започва в 07:30 ч. събирателен пункт Царева махала обръщалото на рейса.

Официални лица, които ще тръгнат пешком с туристите от х. Алеко в 9 часа са Министърът на спорта Димитър Илиев, представител на президента Илин Димитров (бивш министър на туризма) и Георги Георгиев - ръководител на Столичен общински съвет.

Официалната гала ще се състои на Черни връх, където в 12:00 часа ще има слово на ръководителя на БТС Венцислав Венев и министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, както и приветствия от съорганизаторите на празника Природен парк " Витоша “, Фондация " София - европейска столица на спорта “ и посетители на празника.

Министърът на спорта ще връчи публично на Български туристически съюз Статут на национална организация за спортно-туристическа активност.

Ще се изтегли лотария и ще се извърши награждаване на туристи, участници в придвижването покорители на 10-те планински първенци в България и връчване на грамоти на туристически сдружения.

Ще има и концерт на туристически хорове от страната и музикално-артистична стратегия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР