Български шофьор е арестуван във Франция с обвинение за трафик

...
Български шофьор е арестуван във Франция с обвинение за трафик
Коментари Харесай

Български шофьор е арестуван във Франция за превоз на мигранти

Български водач е задържан във Франция с обвиняване за трафик на мигранти, заяви bTV. В товарния камион, ръководен от Валентин Янчовски, полицията е разкрила четирима мигранти.

Янчовски, който работи за врачанска транспортна компания, натоварил стока от Лион за Белгия. На 20 април бил арестуван, откакто в камиона е намерено семейство с две дребни деца. Според притежателя на компанията - Емил Цветков, на 30 км от границата с Белгия Валентин стопира за отмора. В идващите четири часа джипиесът демонстрира, че камионът не се движи. Връзка с водача нямало и от компанията изпращат негов сътрудник от Белгия да ревизира какво става.

" Той ни сподели, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е арестуван и е с белезници ", описа Емил Цветков.

Едва на идващия ден разрешават на Валентин да се обади на шефа и фамилията си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две дребни деца. По думите на притежателя на компанията, при прекъсване на бензиностанция е бил изработен полицейски надзор, като мигрантите почнали да удрят по стените на ремаркето.

Валентин работи като интернационален водач във компанията от 10 години. " Аз си изяснявам, че някъде на товарния адрес в Лион или някъде, където водачът е правил пауза, това е проведено и са натоварили тия мигранти вътре. Имали сме в Сърбия, това е доста постоянно събитие, в Хърватска, в Италия, когато вършат водачите отмора, те режат брезенти, режат пломбажни въжета, качват се в камионите ", споделя Емил Цветков.

От консулството на България в Париж споделят пред bTV, че работят по случая и тече следствие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР