Български лекарски съюз излезе с позиция за протеста на медицинските

...
Български лекарски съюз излезе с позиция за протеста на медицинските
Коментари Харесай

Български лекарски съюз с изявление срещу медицинските сестри

Български лекарски съюз излезе с позиция за митинга на медицинските сестри , в която показва своето " отвращение от от опита за замяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически борби и политически рекет ".
В своята позиция от БЛС декларират още, че сходни дейности са " неуместни и неприемливи ".
" Налагането на политически претенции не става с посредством окупация на Народното събрание и нарушение на демократичния развой. Съсловната организация изрично се разграничава от дейностите на хора с неустановена легитимност и неразбираема представителност, които за следващ път постановат неуместни и неверни внушения, слагат изцяло своеволни и непрекъснато ескалиращи претенции. ", се сазва още в изказването на БЛС. 
Според управлението на Съюза сходни дейности могат да доведат единствено и само до отрицателен резултат. 
Междувременно в декларация от Пирогов приканиха " министър председателят Бойко Борисов и държавното управление да не се поддават на шантаж и напън от 5 медицински сестри с неразбираема принадлежност и легитимност ", съобщи БНР.
В писмо от Столичната лекарска гилдия също във връзка дейстивита протестиращите сестри изрично се обявявиха " срещу метода, по който се постановат политически претенции, уронвайки престижа на цялото съсловие и системата на опазването на здравето ".
От Столичната лекарска гилдия декларират, че са подготвени на контрапротест " в отбрана на нашите престиж, съсловие и система на опазване на здравето ".
ОЩЕ: " Политически зоопарк " в Народното събрание: Определения " терористки " и прекратено съвещание
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР