Български кораб, участващ в мисия на европейската гранична служба Фронтекс,

...
Български кораб, участващ в мисия на европейската гранична служба Фронтекс,
Коментари Харесай

Български граничен кораб спаси над 100 бедстващи мигранти

Български транспортен съд, участващ в задача на европейската гранична работа " Фронтекс ", избави 120 мигранти, бедстващи в две надуваеми лодки в Егейско море, заяви Министерство на вътрешните работи.

Екипажът на граничния транспортен съд " Обзор "  е забелязал лодките в гръцки териториални води, югоизточно от о. Лесбос към 04.00 часа тази нощ. Предполага се, че са пътували от Турция.

Веднага е почнала избавителна интервенция по прехвърлянето на мигрантите на кораба. Сред тях е имало и 10-годишно момче, в сериозно положение, което е било превозено с лодка на българския транспортен съд до най-близкото пристанище на о. Лесбос, Митилини, разяснява още Министерство на вътрешните работи.

Според " Франс прес " момчето е било в една от лодките с родителите и двете си сестри и е било премазано от настъпила блъсканица измежду бегълците, които решили, че граничният транспортен съд от състава на " Фронтекс "   ще ги върне назад в Турция. Когато майката на детето схванала, че е починало е пробвала да се самоубие като се е хвърлила в морето, само че е била избавена от морските патрули, предава още " Франс прес " като цитира организация ANA.

Всички избавени мигранти - 53-ма мъже, 34 дами и 33 деца са откарани до пристанище Митилини, където ще преминат процедури по определяне на самоличността им, прецизира още Министерство на вътрешните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР