Български и полски компании започват съвместни бизнес проекти за над

...
Български и полски компании започват съвместни бизнес проекти за над
Коментари Харесай

Български фирми продават жп вагони и строят жп инфраструктура в Полша

Български и полски компании стартират взаимни бизнес планове за над 30 милиона евро. Договорите за тях ще бъдат подписани в границите на днешния двустранен бизнес конгрес, който се организира в полската столица Варшава. Събитието събира на едно място над 170 представители на полски и 55 български компании, оповестяват от Министерството на стопанската система.

Между вагоноремонтен цех " Септември " и Група " ЗУЕ " е контрактувана е продажба и ремонт на 40 товарни вагона от България. Обемът на поръчката ще подсигурява работа на цялостен потенциал за българското дружество, като се водят договаряния броя на вагоните да бъде удвоена.

В хранителния бранш полски компании ще купуват пчелен мед от България, а компании от двете страни склюват съглашения за търговия с месо и мляко и други

Полската компания " Корпо Био " ще купува български пчелен мед от производителя " Йот Ги Вал ". Обемите ще стартират с 5 млн. евро през идната година и рамково съглашение за 20 млн. евро за идващите 4 година Още един контракт в хранително-вкусовата индустрия се подписва сред българската " Си Комерсиал " и полската " Контрактус ", която започва импорт на мляко и месо с рамков контракт за 10 млн. евро.

Българо-полски консорциум ще кандидатства за построяването на билетната система на София. Това ще стане по силата на подписано съглашение сред компания " Балкантел " и полската компания " Мера ".

Същевременно български компании ще вземат участие построяването на инфраструктурни планове в Полша. Компанията " Гигастрой " и група " ЗУЕ " ще си партнират при строителството на жп обекти. Дружествата " Ава Транс " и " Тритекс " ще употребяват обща ремонтна и логистична база на територията на Полша.

По силата на различен контракт се чака полската компания " Уодвейст " да внася на профилирани фуражи, посредством дистрибуторската мрежа на " Си Комерсиал " ООД. Споразумение ще бъде подписано и сред Асоциацията на индустриалния капитал в България и работодателите на Полша.

Полските компании са заинтригувани от разнообразни типове бизнес в България. Страната ни изнася за Полша мебели, фармацевтични артикули, хранителни артикули, биозеленчуци и плодове, консерви, електроника, парфюмерийни и козметични артикули.

Българският експорт за Полша за предходната година възлиза на над 585 млн. евро, а двустранният стокообмен надвишава 1.6 милиарда евро.

Българските компании демонстрират интерес към увеличение на износа на виновност и вермути, мото и електрокари, лекарства, замразени плодове и зеленчуци, билки, бяло саламурено сирене. Всички тези артикули имат капацитет за осъществяване на големия полски пазар, сподели съобщи изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР