Български гражданин, издирван за контрабанда на наркотици с европейска заповед

...
Български гражданин, издирван за контрабанда на наркотици с европейска заповед
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, издирван в Швеция за контрабанда на близо 300 кг наркотици

Български жител, търсен за контрабанда на опиати с европейска заповед за арест от Кралство Швеция, ще остане арестуван под стража. Бургаски магистрати от Апелативния съд в Бургас потвърдиха през днешния ден определението на Окръжния съд в Сливен, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Димитър И. Това оповестиха от пресцентъра съда в Бургас.  

Мъжът се търси с европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в Стокхолм, Кралство Швеция, за осъществяване на наказателно произвеждане по дело за подкрепяне и съучастничество в извънредно тежка контрабанда на опиати. Според Наказателния кодекс на Кралство Швеция закононарушението се санкционира с отнемане от независимост за период от 10 години, осведомят от съда.

От правосъдната институцията допълват, че в документите на искащата страна се показва, че българският жител е улеснил противозаконното внасяне през април тази година в Швеция към 288 кг високо рисково наркотично вещество – канабис. " Същият е взел участие в подготовката на товара с опиати, пакетирайки ги за превозване до Швеция. В актуалното произвеждане вземането на мярка за неотклонение е за застраховане на производството по осъществяване на европейската заповед за арест, по отношение на осъществяване на наказателно следствие по делото в Кралство Швеция. В случая не се разискват доказателствата по наказателното  разследване, показаха от Апелативния съд в Бургас ", допълниха от съда.

Въззивната инстанция споделя доводите на окръжния съд в Сливен, че тежестта на обвиняването и плануваното за незаконното действие наказване - 10 години отнемане от независимост, дават съображение да се одобри, че е налице действителна заплаха мъжът да се укрие, в случай че не бъде арестуван или да извърши закононарушение. Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно. 

В началото на септември чиновници на Главната дирекция „ Национална полиция “ и техни сътрудници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана задържаха 45-годишен полски жител, издирван в Краков. Действията са осъществени след получен сигнал за издирването му в Дирекцията „ Международно оперативно съдействие “ (ДМОС). За издирването му има сигнал в Шенгенската осведомителна система. Той е издирван от управляващите в Полша по две досъдебни производства - за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на стопански закононарушения и за похищение и незаконно държане на малолетно лице, за които има издадени две заповеди за арест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР