Български граждани все още има и от двете страни на

...
Български граждани все още има и от двете страни на
Коментари Харесай

Има българи в Газа, от вчера няма връзка с тях

Български жители към момента има и от двете страни на спора - както в Израел, по този начин и в Газа, предава.

В Ивицата Газа са към 15-ина наши сънародници, а хората с българско поданство в Израел са хиляди. За доста от тях обаче изходът от военната зона към този момент е невъобразим.

От през вчерашния ден няма контакт с българите, които се намират на територията на Ивицата Газа, тъй като е прекратена интернет връзката. Прави се всичко допустимо, с цел да бъдат изведени, само че за момента без резултат.



Д-р Ибрахим Догмуш идва в България през 2009 година, когато дома му е погубен от бомбардировки в Газа. Той оцелява по знамение. Има двама братя, които и сега живеят в Газа. Не знае какво се случва през днешния ден с тях и дали са останали живи.

„ От през вчерашния ден нямам контакт, тъй като няма интернет, няма ток. Страшно е! Трима братовчеди починаха до момента. Моите двама братя с децата си са живи към този момент ”, споделя доктор Ибрахим Догмуш.

Показва фотография от болничното заведение в Газа, където единствено през вчерашния ден са постъпили ранени над 50 деца.

„ Нека Израел единствено да извършва резолюцията на Организация на обединените нации, ние сме мирни хора желаеме мир. Ние осъждаме всяко принуждение ”, споделя доктор Догмуш.



„ Не знам дали хората схващат какъв брой е покрай България. Не единствено, тъй като е покрай България, само че там има доста хора с българско съзнание, към 60 000 са тези, които се припознават с българско съзнание ”, съобщи София Коен за Израел.

Външно министерство прикани българите в Израел да се записват в посолството ни в Тел Авив, като за задачата дават паспортни данни, адрес, статут и телефон за връзка. Това се постанова при вероятно решение за координирана евакуация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР