Български флаг над всеки религиозен храм в страната, проповядване само

...
Български флаг над всеки религиозен храм в страната, проповядване само
Коментари Харесай

Български флаг над всеки храм поискаха Обединените патриоти

Български байрак над всеки набожен храм в страната, проповядване единствено на български език с компромис службата да е съгласно традицията на съответната черква, прекъсване на финансирането от чужбина за религиозните организаци - това планува импортиран през днешния ден от Обединени патриоти законопроект за промени в Закона за вероизповеданията.

Законопроектът е квалифициран от екипа на вицепремиера Красимир Каракачанов и е " фундаментален за Обединени патриоти законопроект, една от аргументите ние да се занимаваме с политика ", съобщи зам.-председателя на парламентарната група Искрен Веселинов.

Според него този  законопроект е доста по-комплексен от разновидността, импортиран от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия преди седмица, съобщи БНР. „ Предлагаме създаване на една бариера от страна на българската страна за опция непознати страни, непознати способи на изповядване на избрани вероизповедания да въздействат на вътрешната сигурност на страната, да преодолеем евентуалните рискове от радикализация и политизация на вероизповеданията “, добави той. Веселинов обаче посочи, че планът не е против някое съответно непознато изповедание, а общ правилник за всички.

Като минус на взаимния план на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия той уточни, че с него се урежда единствено, че вероизповеданията ще получават пари от държавния бюджет.  А в този на патриотите е особено записана тотална възбрана за дарения от чужбина. " Вероизповеданията би трябвало да имат и отговорности - да не позволяват проповядване на радикална идеология, да не поддържат задгранични контакти с радикални вероизповедания, да афишират местата, където са служили ", разяснява още Веселинов. Според патриотите има съображение за сливане на двата законопроекта.

От месеци са водени диалози по тематиката с ГЕРБ, с министри, с шефа на комисията по вероизповеданията по този въпрос и " всички тези инстанции са наясно с плана, усъвършенства ли сме го с помощта на тях. Всички фактори в ГЕРБ са наясно, техният план е част от нашия ", изясни Веселинов.

Той се разгласи срещу предлагането на ГЕРБ ислямският институт да създава магистри и бакалаври, тъй като там нямало стандарти на обучение. Само Ердоган си разреши да приравни религиозните учебни заведения на всемирски, не считаме това за добър образец, добави Веселинов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР