Български филм беше заснет в САЩ, а кореспондентът ни през

...
Български филм беше заснет в САЩ, а кореспондентът ни през
Коментари Харесай

На снимачната площадка на „С аромат на липи“: Първи български филм, сниман в САЩ


Български филм беше сниман в Съединени американски щати, а кореспондентът ни през океана Ясен Дараков съумя да стигне до снимачната площадка на " Аромат на липа ".

Повече от месец едни от най-обичаните и занимателни български артисти снимаха първия български филм в Америка. В " Аромат на липа " вземат участие Албена Михова, Йоана Буковска, Рени Врангова, Албена Колева, Иван Бърнев и Точно Токмакчиев.



Историята споделя за дребна група български имигранти, които живеят в Мемфис, щата Тенеси.

„ Моята героиня е брачна половинка на от дълго време емигрирало семейство, които живеят тук от доста години. Но при нея, тъй като той работи, а тя е единствено стопанка, малко се е обезсмислила в един миг и има драми, желае да се връща в България. “, споделя Албена Колева.

„ Рада наподобява на мен в мрачната ми страна. Рада я хващаме в подобен интервал на живота й, на леко обезверяване и виждане черното в живота. Тя върви непрекъснато в черно “, споделя актрисата Йоана Буковска.

„ Казва се Стефан и както споделя режисьорката – през очите на моя воин публиката ще види цялата история тъй като кино лентата стартира тъкмо с това по какъв начин моя воин идва в Америка. Те са представители на едни същински хора, които никой не се интересува от тях, дали си здрав, дали си изтощен, дали имаш пари да ядеш, дали имаш къде да спиш. Друг е въпросът, че тези хора са събрани от друг статус. Те са дружно, честват дружно празници, притиснати от събитията да са дружно. В тази група могат да бъдат професор, лекар, служащ в автосервиз, нищо неприятно не споделям, само че са разнообразни.. “, споделя Иван Бърнев.



Идеята на режисьорката Сиси Денкова за този филм идва от нейния личен живот. Тя емигрира със фамилията си в Мемфис през 1997а година – когато е едвам на 10.

„ Избрах историята се развива в Мемфис, тъй като ние сами го преживяхме това. Това идва от нашите моменти, които съм събрала от 25 години в Мемфис, с българи, в едно малко общество. Това идва от нашия живот. Това е един колектив от прекарвания на доста хора, персонажи, които са слети в персонажите, които драматизираме в сюжета. Това са доста хора, освен прекарванията освен на българите в Мемфис, само че съгласно мен и на разговора, който се движи за българския бежанец в Америка за всичките тези 30 години. Донякъде нашите истории са идентични “, сподели режисьорката.

Освен познати лица от България във кино лентата вземат участие и български артисти, които от години гонят своята американска фантазия в Холивуд.
„ Първо познавам доста от характерите, в смисъл, че с доста сходни хора ме е срещнал живота като преселник. За мен беше ужасно занимателно, до момента в който четох сюжета, тъй като тези категории хора в сюжета ги познавам в живота. За мен това е първия филм на български “, споделя Мария Бобева.



" Прави ме горда, че съм част от този план, че съм българка, която снима първия български филм, с български каст в Америка, тъй като пътеката, която се проправи през последните няколко години с Мария Бакалова, с всички неща, които започнаха да приказват за България като стойностно място, от което излизат същински експерти, които са конвертируеми на интернационалния пазар до там, че могат да те предлагат за нещата, за които предложиха Мария. Тя отвори с шут вратата за България към това те да стартират да гледат на нас като безусловно релативни експерти ", споделя Буковска.

Филмът " Аромат на липа " се чака да излезе в средата на тази година и да бъде показан на разнообразни интернационалните фестивали, преди да бъде прожектиран в кината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР