"Български енергиен холдинг" ЕАД (БЕХ) пласира вчера своята трета емисия

...
"Български енергиен холдинг" ЕАД (БЕХ) пласира вчера своята трета емисия
Коментари Харесай

Български Енергиен Холдинг пласира своята трета емисия еврооблигации на Ирландската фондова борса

"Български енергиен холдинг " ЕАД (БЕХ) пласира през вчерашния ден своята трета емисия еврооблигации на стойност 400 милиона евро, която ще бъде листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), оповестиха от компанията. В интервала сред 18 до 20 юни представители на сдружението и Министерството на енергетиката организираха интензивни срещи с вложители в Лондон, Виена, Франкфурт и Мюнхен.

В изискванията на предизвикателни финансови пазари "БЕХ " е първият корпоративен емитент на пазара от района на Централна и Източна Европа от началото на месец май. Компанията пласира сполучливо облигационна емисия в размер на 400 милиона евро при годишен лихвен % в размер на 3.5 %. Постигнатите лихвени равнища са най-ниските от както сдружението взе участие на интернационалните финансови пазари. "БЕХ " осъществя период на еврооблигациите от седем години, най-дългия матуритет, постиган досега. По този метод компанията в допълнение ще разпредели своите лихвени разноски за по-дълъг интервал от време.

Приходите, получени от емисията, ще се употребяват за рефинансиране на еврооблигациите, издадени от "БЕХ " през 2013 година, които са с падеж през ноември тази година.

През февруари тази година Fitch Ratings (Fitch) увеличи рейтинга на "Български енергиен холдинг " ЕАД на "BB " и дефинира постоянна вероятност. Повишението на рейтинга е резултат от усъвършенстване в независимия кредитен профил на сдружението в резултат на финансово възобновяване и по-висока степен на предвидимост на резултатите, както и публикуването на нови критерии за отсъждане на рейтинг на държавни компании. Повишението на рейтинга отразява усъвършенстваните финансови резултати и бъдещи упования на Fitch за сдружението и понижения тарифен недостиг в "Национална електрическа компания " ЕАД в резултат на сполучливи законови и регулаторни промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР