Българската волейболистка Емилия Димитрова ще продължи кариерата си в Гранд

...
Българската волейболистка Емилия Димитрова ще продължи кариерата си в Гранд
Коментари Харесай

Волейболистката Емилия Димитрова ще продължи кариерата си в американския Гранд Рапидс Райз

Българската волейболистка Емилия Димитрова ще продължи кариерата си в Гранд Рапидс Райз, който играе в Професионалната лига на Съединени американски щати, оповестиха от клуба.

Димитрова идва в тима от Мичиган с 14-годишен опит в Европа и Азия. Тя е родена в Шумен, като последният й тим е италианският Транспорти Пезанти Казалмаджора през сезон 2022-23. 32-годишната състезателка, която играе по поста диагонал, има пет медала в кариерата си, както и две шампионски трофеи в българското състезание. Тя играе за първи път за националния тим в Европейската златна лига през 2010 година.

Емилия Димитрова стартира професионалната си кариера в Славия София през сезон 2007-08. След това тя е играла в 12 разнообразни тима в 5 страни - България, Италия, Япония, Румъния и Турция. За последно тя завоюва шампионската купа с тима на Марица (Пловдив) през сезон 2019-20.

" Да играя в другата част на света ще бъде страховит опит. Нямам самообладание да срещна нови хора, нова просвета, да опитат различен волейболен жанр ", споделя Димитрова.

" Много съм признателна на Гранд Рапидс Райз за опцията да осъществя фантазията си. Мисля, че толкоз доста състезателки чакаха да вземат участие в Професионалната волейболна лига в Съединени американски щати и за мен е доста вълнуващо да бъда част от това през цялото време ", разяснява Димитрова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР