Българската волейболистка Добриана Рабаджиева завърши подобаващо сезона в Турция -

...
Българската волейболистка Добриана Рабаджиева завърши подобаващо сезона в Турция -
Коментари Харесай

Добриана Рабаджиева - за престоя в Турция и Китай, националния отбор и още нещо

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева приключи уместно сезона в Турция - с орден. Макар и не от най-благородния метал, оценката е доста значимо за състезателката, която играе на поста посрещач. Защото е плод на напъните й (и тези на съотборничките й) в последните три месеца. Преди това Рабаджиева прекара няколко месеца в Китай, където също закупи скъп опит.

Свързахме се с Доби дни след завръщането й от южната ни съседка. Ексклузивно пред BGvolleyball.com тя приказва за миналата спортна година, идното в кариерата й, както и за националния тим.
За всичко това и още нещо - четете в идващите редове:
Прекара много забавен сезон - игра в китайското състезание, след което подписа в Турция. Равносметката от постигнатото през тази динамична година?
Това беше едно ново премеждие за мен с доста позитивни страсти. В Китай се срещнах с доста провокациите, които ми помогнаха за израстването ми като играч! Връщането в Турция ми даде късмет, който не можеш да пропуснеш, а точно да играя в гранд като Фенербахче!

Полуфинали в Шампионската лига, сребро в шампионата за Купата, бронз от Лигата - единствено за три месеца в южната ни съседка. Можеше ли да бъде по-добре, липсва ли нещо?
Определено има нотка на разочерование, тъй като бяхме доста покрай край в Шампионската лига.
След края на уговорката ти в Китай незабавно мина във Фенербахче. Чия беше основната роля за прехвърлянето?

Имах оферти от няколко клуба, само че на тим като Фенербахче не се отхвърля и за това взех доста бързо решението!
Как мина престоят ти там - към този момент два пъти си играла в Турция, само че за градския конкурент - Галатасарай?
Това ми беше трети сезон там и ситуацията ми е позната. Както споделих, това е най-силното състезание сега и постоянно е огромно предизвикателство да играеш всеки мач на 100%.



Феновете по какъв начин те одобриха?
Те са едно огромно семейство и ме одобриха като че ли съм била с тях няколко години. Страхотна аудитория. Не спираха да ни поддържат, където и да отидем. Дори в този момент - след напускането ми непрекъснато получавам известия да остана при тях. Фенове фантазия за всеки спортист!
Разкажи ни за приключението в отдалечен Китай?
Там е един различен свят! Бях чувала много негативи за живота там, само че се оказа напълно друго. Нивото на волейбола е много високо, защото разполагат с безчет състезателки и неслучайно са олимпийски шампионки. Това, че имат право на две чужденки в допълнение повишава равнището на лигата.



Как се приспособява към по-особената храна, огромните дистанции и изобщо по-различния темп на живот спрямо европейския?

Аз се приспособявам бързо и нямах проблем. За мен и другата чужденка се готвеше настрана. Много ни глезеха. Последния месец започнах да опитвам и китайската кухня - би трябвало да ви кажа, че китайските заведения за хранене в България нямат нищо общо с същинската китайска храна!

Поддържаш ли контакти с някои от съотборничките ти в Гуанджоу (Евъргранд)?

Поддържам контакти с множеството девойки. Някой от тях не приказват британски, само че поддържаме връзка посредством фотоси и е много занимателно!
Би ли се върнала в Азия още веднъж?
Да, оставам в Азия.
Получаваш ли към този момент предложения за новия сезон?

Оставам в същия тим и идващия сезон.
Няма по какъв начин да не те попитам и за националния тим. Подготовката стартира, а ти не бе измежду извиканите.
Миналата година имахме неприятна обстановка. За това взех решение, че лятото ще се възвръщам и приготвям за клубния ми тим.
За сметка на това се виждат много млади състезателки в състава.
Хубаво е, че дават късмет на младите. Пожелавам им триумф в идните шампионати. Достойно да пазят флага на България! Няма по-голяма чест от това!
Чувстваш ли се подготвена още веднъж да облечеш националната фланелка в даден миг?
На този стадий, не!
Какви са проектите ти за лятото?
Сега стартирам въстановяване след тежкия и дълъг сезон. След това подготовка за клубния ми тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР