Българската тенисистка Цветана Пиронкова продължи с отличната си форма от

...
Българската тенисистка Цветана Пиронкова продължи с отличната си форма от
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова с блестящ старт на „Ролан Гарос“, следващият й мач – отново срещу Уилямс


Българската тенисистка Цветана Пиронкова продължи с отличната си форма от Откритото състезание на Съединени американски щати и победи Андреа Петкович с 6-3, 6-3 в мач от първия кръг на Ролан Гарос , съобщи БГНЕС. След страхотното си показване в Ню Йорк и достигането на четвъртфиналите на шампионата, Пиронкова получи уайлд кард за главната скица от уредниците на Откритото състезание на Франция и тя оправда доверието в първия си дуел.

Пиронкова бе нападателна и солидна против някогашната номер 9 в света Петкович, като проби подаването на съперничката си цели шест пъти, с цел да стигне до чист триумф след час и 13 минути игра. Цвети завоюва 59 % от точките на първия си сервис и 62 % на втори, като осъществя общо 23 печеливши удара и позволи 21 непредизвикани неточности.

По този метод Пиронкова преодоля първия кръг в Париж за девети път в кариерата си, а в идващия си мач тя може още веднъж да срещне американката Серина Уилямс, която я спря на четвъртфиналите на Ю Ес Оупън. По-късно през днешния ден Уилямс ще се изправи против сънародничката си Кристи Ан и при триумф ще играе с Пиронкова във втория кръг. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР