Българската страна ще създаде всички необходими условия за гражданите на

...
Българската страна ще създаде всички необходими условия за гражданите на
Коментари Харесай

Събев ще угажда на македонските туристи

" Българската страна ще сътвори всички нужни условия за жителите на Северна Македония да пътуват бързо и комфортно до планинските и черноморски курорти у нас ". Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на среща с министъра на превоза и връзките на Северна Македония Благой Бочварски. Двустранната среща е в границите на визитата на формалната българска делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков.

Откриването на директна въздушна линия сред София и Скопие беше един от акцентите в диалога. “С възобновяването на полетите, двете столици ще бъдат на 20-минутно разстояние по въздух ”, сподели министър Събев. Той уточни, че държавното управление ще сътвори всички условия за българските самолетни компании да летят по тази линия.

Транспортният министър изрази подготвеност българската страна да окаже експертна помощ при проектирането на трансграничния железопътен тунел „ Деве Баир “, част от Коридор 8. „ Целта е да реализираме оперативна съгласуемост на двата плана и използване на европейските стандарти за този вид инфраструктура “, посочи още Събев, предава Българска телеграфна агенция.

Двамата министри разискаха модернизирането на граничните пунктове, както и откриването на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ сред общините Струмяни и Берово.

По време на двустранната среща министър Бочварски подари на министър Събев част от железопътна релса, като знак на волята на македонската страна за създаване на железопътна съгласуваност сред двете страни в оптимално къси периоди. Министрите се схванаха да продължат диалозите по всички тематики на равнище работни групи, които ще бъдат образувани още идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР