Българската стопанска камара предлага да бъде започнат обществен дебат за

...
Българската стопанска камара предлага да бъде започнат обществен дебат за
Коментари Харесай

Стопанската камара иска до 300 часа извънреден труд на година

Българската стопанска камара предлага да бъде стартират публичен спор за промени в Кодекса на труда. Предложението е изпратено до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, оповестяват на уеб страницата на БСК.

Работодателската организация упорства за редица промени в Кодекса на труда, измежду които са отпадане на общата възбрана за полагане на ексклузивен труд и увеличение на оптималния брой работни часове ексклузивен труд в границите на една календарна година от 150 на 300 часа.

Отпадането на начисляването на заплатен годишен отпуск по време на майчинство и тематиката за т.нар " клас прослужено време " още веднъж са на дневен ред. Намаляване на прага за възраст за приемане на работа от 16 на 15 години, либерализация на нормативната уредба на организациите за краткотрайна работа (АВР), като отпадне ограничаването за 30 на 100 дял на наети посредством АВР служащи в общия брой наети от приемащото дружество са също измежду настояванията на за промени.

В края на предходната година министър Бисер Петков разгласи, че работна група в общественото министерство, в която ще вземат участие представители на синдикати и работодатели, ще направи оферти за промени в трудовото законодателство. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР