Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио е сред 12-те лекоатлети, които ще

...
Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио е сред 12-те лекоатлети, които ще
Коментари Харесай

Ивет Лалова участва в изборите за Комисията на лекоатлетите

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио е измежду 12-те лекоатлети, които ще спорят за шест места в Комисия на спортистите към Световната атлетика.

Всички спортисти, упълномощени за идното Световното състезание в Юджийн (Орегон, САЩ), ще имат право да гласоподават в изборите, които ще се проведат по време на шампионата сред 15 и 24 юли.

Миналата година в Токио Ивет Лалова-Колио взе участие на пета олимпиада в кариерата си. 38-годишната спринтьорка стана рекордьорка по този индикатор измежду българските лекоатлети, откакто приключи на 31-во място на 200 метра с персонално достижение за сезона от 23.39 секунди и остана 24 стотни от секундата от класиране за полуфиналите.

" Като щерка на двама спортисти, леката атлетика е част от живота ми от най-ранните мемоари. Никога няма да не помни по какъв начин гледах финала на 100 метра на Световното състезание при започване на 90-е по нашата черно-бяла телевизия, мечтаейки, че един ден там мога да съм аз. След като стъпих на пистата, в никакъв случай не поглеждах обратно и в този момент, 26 години по-късно, имам толкоз доста обич към този спорт и толкоз доста опит ", написа Ивет Лалова в профила си във Facebook.

" Участвам в изборите за Комисията на спортистите на Световната атлетика и имам вяра, че цялата тази обич и опит могат да оказват помощ на други спортисти и да създадат пътешествието им по-добро. Гласът на спортистите има значение и би трябвало да бъде чут. Надявам се да видите в новите претенденти свои представители и да почувствате, че вашето мнение е значимо за положителното на нашия спорт. Успех на всички спортисти, които ще вземат участие на Световното състезание в Юджийн (Орегон) и не забравяйте да гласувате! Има значение! Ще се забележим в Орегон! ", добави тя.

Най-добрата българска спринтьорка е член на същата комисия към Европейската атлетика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР