Българската щафета по биатлон завърши последна сред 18-те отбора, които

...
Българската щафета по биатлон завърши последна сред 18-те отбора, които
Коментари Харесай

Биатлонистите ни останаха 18-и в сензационно завършила щафета

Българската щафета по биатлон приключи последна измежду 18-те тима, които стигнаха до финала на днешното съревнование на 4х7,5 км от олимпийските игри в Пекин.

Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов направиха общо две наказателни обиколки (по 1 на Герджиков и Синапов) и използваха 11 спомагателни патрона, което ги отпрати на 7:15.1 мин. от първенеца Норвегия.

Малка разтуха за българите може да бъде фактът, че най-малко не бяха затворени с обиколка и надлежно извадени от надпреварата предварително, както се случи с четворките на Чехия, Словакия и Белгия. Но класирането е оттегляне с две позиции по отношение на мястото, на което бе мъжката ни щафета (Анев, Синапов, Герджиков, Илиев) на игрите в Пьонгчанг`18.

 

СЕНЗАЦИОНЕН ПРОВАЛ НА РУСКИЯ ТИМ

Титлата в днешната щафета бе решена по ефектен и доста рядко срещан метод. До последната пукотевица безапелационно водеше отборът на Руския олимпийски комитет. На първите три поста Саид Халили, Александър Логинов и Максим Цветков бяха употребявали едвам два спомагателни патрона и натрупаха отличен задатък.

На четвърти пост Едуард Латипов стартира без неточност от състояние лежащ и при влизането на стрелбището за последната пукотевица от позиция прав водеше с 52 секунди пред изостаналите щафети на Германия, Франция и Норвегия.

И в този миг Латипов стартира да праща един след патроните си на вятъра. След 4 следващи пропуща, тримата преследвачи се появиха и заеха позиции за пукотевица. Това още повече обърка руснака и той в последна сметка направи още един пропуск с спомагателните три патрона, което го прати на две наказателни обиколки.

Същевременно норвежецът Ветле Кристиансен стреля безупречно 5 от 5 и потегли от стрелбището по последна обиколка с задатък 21 секунди пред втория - Кентен Фийон Майе (Фр). Латипов и германецът Филип Наврат, който също прави углавен кръг, излязоха съвсем по едно и също време, само че на огромно разстояние след французина.

Така норвежците завоюваха купата, откакто бяха изостанали на процедура безнадеждно поради едната наказателна обикока на първи пост на Стурла Лагрейд и общо 2х2 спомагателни патрона на братята Тарей и Йоханес Бьо.

На 27.4 сек. (с 9 спомагателни патрона) финишираха французите Фабиан Клод, Емилиан Жаклен, Симон Дестийо и Фийон Майе. А Латипов въпреки всичко съумя да задържи третата позиция, като донесе горчив бронзов орден за себе си и съотборниците си.

След днешната сензационна развръзка Норвегия е отпред по медали в биатлона на игрите в Пекин 2022 с 4 златни, 1 сребърен и 4 бронзови. Следват Франция с 2-3-0, Германия с 1-0-0, Швеция с 0-2-0, Беларус с 0-1-0, Руски олимпийски комитет с 0-0-2 и Италия с 0-0-1.

Следващото съревнование е женската щафета на 4х6 км - на следващия ден от 9.45 наше време, като България ще бъде показана от Милена Тодорова, Даниела Кадева, Лора Христова и Мария Здравкова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР