Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е

...
Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е
Коментари Харесай

Пендаровски убеден: България няма да блокира преговорите на Скопие с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да бъде показана на идния Европейски съвет, съобщи през днешния ден президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, представен от организация МИА.

Той добави, че не е имал скоро контакт с българския си сътрудник Румен Радев, само че акцентира, че България няма да блокира започването на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.

"Първо да получим дата, а по-късно всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да сформират рамка за договаряния от техен народен аспект. Ние ще определим своите позиции за договаряния в сходство с това, което страните членки изискат от нас.

Ако изобщо пристигна на дневен ред този въпрос /за блокирането на преговорите/, това ще стане към средата на идната година, когато стартира да тече процесът на договаряния.

На процедура е невероятно да се разяснява преговорна позиция, чиито детайли към момента не са ви известни. Да забележим първо детайлите и тогава ще координираме нашата позиция съгласно тях ", сподели Пендаровски на откриването на център МладиХъб.

МИА напомня, че на 30 септември българският президент Румен Радев свика консултативна среща с премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и министъра на защитата Красимир Каракачанов.

След срещата Борисов акцентира, че поддръжката за участието на Северна Македония в Европейски Съюз не е безусловна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР