Българската полиция върна в Турция издирван за тероризъм функционер на

...
Българската полиция върна в Турция издирван за тероризъм функционер на
Коментари Харесай

Заловиха опасен турски терорист край Пловдив СНИМКА

Българската полиция върна в Турция търсен за тероризъм функционер на ПКК, осведоми Българска национална телевизия.

Издирваният за тероризъм член на незаконната ПКК - Хаккъ Гьорен, прочут с кодово име Хаки Седат, е предаден на турските управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " - " Капъкуле ".

По данни на Анадолската организация Гьорен е минал незаконно през българо-турската граница. Той възнамерявал да замине за Франция.

Издирваният за тероризъм в началото е имал досег с родните управляващи е София - столични служители на реда го спрели за инспекция на документите. Същият нямал документ за идентичност, за което получил санкция в размер на 2 000 евро - цялата сума, която той имал в наличност.

След това Гьорен отишъл с такси до Пловдив, където трябвало да се срещне с различен член на ПКК с кодово име Арес. Издирваният нямал пари в себе си и вместо това дал на таксиметровия водач мобилния си телефон.

В продължение на четири дни търсеният се укривал в покрайнините на Пловдив. След това отишъл в генералното консулство в града и изискал помощ. От консулството пък го предали на полицията.

След като службите ни открили, че е търсен за терористична активност, те уведомили турските управляващи. Гьорен бил изправен пред съда, който постановил да бъде върнат назад в Турция и предаден на турските управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле.

Турските управляващи осведомят, че мъжът е имал обемно досие в полицията. През 2002-2003 година той взел участие в разнообразни терористични акции на ПКК. През 2014 година пък минал границата със Сирия и се присъединил в акции на ПКК и Партията на демократичния съюз.

Предполага се, че от 2017 година Хаккъ Гьорен бил координатор на незаконен канал за прекачване на терористи към Европа през Гърция и България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР