Българската национална телевизия успя да заблуди голяма част от обществото

...
Българската национална телевизия успя да заблуди голяма част от обществото
Коментари Харесай

Свободна Европа: Снимката на БНТ с Петков и Бориславова е нещо много повече от просто манипулация

Българската национална телевизия съумя да заблуди огромна част от обществото с една манипулативно поднесена фотография, която се оказа зрителна машинация, внушаваща, че Кирил Петков и Лена Бориславова се държат за ръцете.

Бързо излиза наяве, че това е зрителна машинация, само че акцията за оклеветяване на политически съперници към този момент е задействана. От нея обаче прозира и друго - внушението, че всяка сполучлива жена дължи позицията си на мъж, написа Свободна Европа.

Композицията е семпла и е запечатана от серия фотоси: към този момент някогашният премиер Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова се качват по стълбите на Министерския съвет. Не се държат за ръце. Българската национална телевизия (БНТ) обаче разгласява един съответен кадър във Facebook, на който наподобява като че ли двамата са вплели длани.

Това е задоволително, с цел да провокира следващ епизод от продължителна акция в таблоидни медии, внушаваща, че Петков и Бориславова имат повече от служебни връзки.

Манипулацията заживява собствен живот в обществените мрежи макар опровержението от самата авторка на фотографията, която изяснява, че усещането за хванати ръце е просто зрителна машинация. Други медии демонстрират и видеокадри, на които ясно се вижда, че Петков и Бориславова не допират дланите си в нито един миг.

Българска национална телевизия обаче по този начин и не махна подвеждащата снимка от Facebook страницата си, а част от публиката остана с усещането, че жълтите заглавия за спекулация сред Петков и Бориславова са доказани. Въпреки глупостта на хипотезата двамата да се държат за ръце посред коридорите на Министерския съвет, заобиколени от десетки публицисти, фотографи и оператори.

Случаят обаче не може да бъде подминат просто като " жълтина ", опит за клевета или " почтена неточност ". Той явно е част от целенасочена компроматна акция против към този момент бившето държавно управление, споделят наблюдаващи, с които Свободна Европа беседва.

Според тях фокусът на акцията съответно върху Лена Бориславова сочи едно - в българското общество продължава да битува схващането, че една жена може да бъде сполучлива единствено с помощта на мъж до нея.

Още в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР