Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино у

...
Коментари Харесай

БНТ с нов подкаст – `Домът на българското кино` |

Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино у нас и неотдавна разгласи сесия за филмопроизводство на стойност над 4.5 млн. лева От през днешния ден, публичната телевизия започва специфична мултиплатформена поредност, част от акцията “ Домът на българското кино ”.

В едноименния подкаст малкия екран предлага почтен диалог за българското кино с емблематични артисти, режисьори, сценаристи и продуценти, които споделят каква е рецептата за сполучлив български филм/сериал; би трябвало ли да има разделяне сред фестивалните журита и публиката. Слушателите ще научат още, по какъв начин се е отразила славата на Мариан Вълев и на Йоана Буковска, както и доста вълнуващи истории от снимачната площадка.

„ Искаме да подкрепим киното ни оптимално (не единствено с пари), а посредством цяла поредност от интензивности, които поддържат качествените български филми. Българска национална телевизия е домът на българското кино и ще продължим да отваряме вратите му за феновете в идващите месеци. Форматът, който стартираме през днешния ден е освен припомняне на направеното досега, само че и почитание към кинематографистите у нас “, споделя създателят на новия подкаст и член на Управителен съвет на Българска национална телевизия Антон Андонов.

Мултиплатформеният план „ Домът на българското кино “ включва повече от 30 епизода с отзиви, мемоари от снимачната площадка и отговори на сложни въпроси за българското кино, които дават основателите на някои от най-впечатляващите и знакови филми и сериали на Българска национална телевизия.

Всеки вторник и четвъртък , слушателите ще чуят диалози с емблематични български артисти, режисьори, сценаристи и продуценти като Христо Мутафчиев, Иван Бърнев, Маргарита Гошева, Ивайло Захариев, Мариан Вълев, Йоанна Буковска, Виктор Божинов и Евтим Милошев . „ Щастливи сме, че в поредицата участваха и известни основатели на “частни ” филми като Ники Илиев и Зорница София “, добавя Антон Андонов. Гостите в “Домът на българското кино ” ще разкрият впечатляващи истории от снимачната площадка, а най-запомнящите се цитати ще бъдат споделени и в стратегиите на Българска национална телевизия, както и в YouTube и обществените мрежи.

Христо Мутафчиев е първият посетител в поредицата. Популярният артист и ръководител на Съюза на българските актьори разкрива повече за някои от най-емблематичните си функции на екрана - Ачо от “Дунав мост ”, доктор Томасян от “Клиника на третия етаж ” и Райчо от “Миграцията на паламуда ” . С какво всяка роля му е скъпа? Труден фен ли е българинът? Защо Ачо получи повече подиуми в “Дунав мост ”? Това са единствено част от въпросите, чиито отговори ще се намерят в думите на Мутафчиев.

Епизод 2 на подкаст поредицата ще излезе в четвъртък (3 декември), а посетител в него ще бъде артистът Иван Бърнев. В него известният артист ще разкрие повече за снимачния развой на сериала “Островът на сините птици ”, както и какво е залегнало в актьорското му верую.

Епизод 1 на подкаста „ Домът на българското кино “ слушайте.

-----------------------

„ Домът на българското кино “ е мултиплатформена поредност на Българска национална телевизия, отдадена на новата сесия за филмопроизводство на публичната телевизия и българското кино. Всеки вторник и четвъртък, поредицата среща с слушателите с емблематични български артисти, режисьори и сценаристи, които споделят вълнуващи истории от снимачната площадка. Можете да откриете епизодите в ефира на Българската национална телевизия, в формалните подкаст канали, както и на обновените уеб сайтове и

Последвайте формалните подкаст канали на Българска национална телевизия

Spotify:
Soundcloud:
Аpple Podcasts:
Гугъл Podcasts:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР