Българската народна банка (БНБ) издаде предварителни одобрения по заявленията на

...
Българската народна банка (БНБ) издаде предварителни одобрения по заявленията на
Коментари Харесай

БНБ даде зелена светлина на Инвестбанк и БАКБ за придобиването на банка Виктория

Българската национална банка (БНБ) издаде предварителни утвърждения по заявките на " Българо-американска кредитна банка " АД и на " Инвестбанк " АД за директно придобиване на акциите на Търговска банка " Виктория " АД, оповестиха от пресцентъра на институцията през вчерашния ден.

Заявленията са подадени по отношение на присъединяване на двете банки в провежданата от синдиците на " Корпоративна комерсиална банка " АД процедура по продажбата на акциите на Търговска банка " Виктория " АД и на вземанията на " Корпоративна комерсиална банка " АД от нея.

Одобренията са дадени в сходство с критериите по член 28а, алинея 3 от Закона за кредитните институции и при отчитане на декларираните и от двете банки планове за превръщане на придобиваната банка чрез вливане в съответната банка заявител в шестмесечен период.

Търговска банка " Виктория " бе благосъстоятелност на КТБ. От 2014 година тя на процедура действа съвсем без активност, откакто главните ѝ кредитни портфейли бяха продадени, а депозитите - изтеглени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР