Българската легенда в маратонското плуванезарадва по интересен начин част от

...
Българската легенда в маратонското плуванезарадва по интересен начин част от
Коментари Харесай

Петър Стойчев с изключителен жест към руската публика на Световното по ледено плуване

Българската легенда в маратонското плуванезарадва по забавен метод част от съветската аудитория, която беше изпълнила до краен лимит зрителските трибуни на езерото Семеновском в Мурманск. Над 5000 индивида участваха на формалното разкриване на третото Световно състезание по ледено плуване. Малко след представянето на всички 32 страни участнички, домакините подариха по традиция на всеки представител от страна по една голяма пита самун със сол, като Стойчев почете обичая, а по-късно занесе питата в публиката и я подари на хората. Жестът му беше посрещнат с доста овации от публиката, формалните лица, отпред с губернаторът на Мурмански регион Тамара Примякова, депутати от съветската Дума и други. Българинът от самото начало на церемонията беше с родния ни трикольор и остана до края на тържеството. След него Стойчев направи подготовка в леден басейн преди утрешния си старт на 1000 метра в ледените води на езерото Семеновском.

„ Решението да подаря питата пристигна безусловно непринудено. Стана ми доста прелестно когато излязохме с съветското дете, което държеше нашето знаме на откриването и чух толкоз хора да приветстват диктора, когато той загатна България. Наистина страхотна организация на руснаците. Много съм впечатлен.За първи път всичко е на толкоз професионално равнище и е помислено за всеки подробност. Има леко напрежение у мен, което е естествено преди всеки старт,но ще направя всичко, с цел да взема орден от шампионата. Днес следобяд ще създадем с екипа ми лека бегова подготовка, а по-късно цялостна отмора до на следващия ден. Времето сега е минус 4 градуса и е уместно за излизане навън”, сподели Петър Стойчев след церемонията по откриването на шампионата.

403 състезатели ще премерят сили в другите дисциплини, а Стойчев има конкуренция от 41 плувци в „ кралската” отдалеченост от 1 километър. Любителите на плуването могат да следят гратис и в действително време надпреварата на Петър Стойчев на интернет адрес – www.murmanskiceswimming.ru.

Стартът на българина ще бъде към 15 часа българско време в съботния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР