Българската легенда Христо Стоичков е едно от големите имена, които

...
Българската легенда Христо Стоичков е едно от големите имена, които
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Мога да играя три дни поред, 90 минути не са проблем за мен

Българската легенда Христо Стоичков е едно от огромните имена, които ще вземат присъединяване в благотворителния мач, чиято идея е битката с рака и е проведен от Стилиян Петров и Джеймс Милнър. Срещата ще се играе на 8 септември в Глазгоу.

" За мен не е проблем да отделя време и да пътувам, с цел да вземам участие в сходен мач. Това е мое обвързване. Имам извоювани " Златна топка " и " Златна обувка ", както и КЕШ, само че най-важни са хората. Важно е да подкрепяш приятелите си, а и освен тях.

Не знам какъв брой пари ще събере фондацията, само че ще ви кажа това - ще дам бутонките и фланелката си от 1992 година, както и фланелката от националния тим от 1994 година, с цел да наберем още средства за идеята.

Това събитие е значимо за мен. Стилиян е не просто мой състезател, а и мой другар. Играл е за мен в националния тим. Когато той ме попита, всичко е ясно и тъкмо. Отговорът е къс. Идвам. Живея в Маями, само че не е проблем да дойда. Стилиян се отличаваше с темперамент. За него беше привилегия и чест да играе за огромен тим като Селтик и да остави диря. Той, Димитър Бербатов и Мартин Петров бяха от тези играчи, които напуснаха България рано и отидоха в огромни тимове. Щастлив съм, че съм имал дребен принос за развиването им.

Не обичам да приказвам за кариерата си. Говорех с играта си. Не се самоизтъквам, тъй като постоянно имаше съотборници към мен, които ми помагаха. И до през днешния ден Кройф си остава най-хубавият треньор в историята за мен.

Мога да играя три дни подред. 90 минути не са проблем за мен ", разяснява Камата. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР