Българската Коледа дари робот за рехабилитация на ръка на филиала

...
Българската Коледа дари робот за рехабилитация на ръка на филиала
Коментари Харесай

Българската Коледа дари нова апаратура на две специализирани болници

" Българската Коледа " подари робот за рехабилитация на ръка на филиала в Банкя и успоредка, която оказва помощ за прохождането на деца с церебрална парализа на филиала в Момин проход.

Детското поделение на клиниката за рехабилитация в Момин проход е като втори дом за доста пациенти с церебрална парализа. 13-годишният Ерол се лекува тук от 2007 година. А " Българската Коледа " поема част от процедурите.

Асие - майка на Ерол: Доста пари си се харчат, като си се стои непрекъснато. Вървят си по доста пари. Пък това ни е от огромен плюс. Иначе по-малко време ще стои, като няма човек опция, единствено клинични пътеки ще употребяваме. За да има резултат, би трябвало да има и неизменност.

След 11 години рехабилитация, физиотерапия и интервенции, Ерол прави първите си стъпки с проходилка.
Асие - майка на Ерол: За тяхната диагноза е достижение това за децата. Като виждаме, че има резултат и към този момент човек се обнадеждава.
Задачата на терапевтите е да изправят на крайници дребните пациенти. А " Българската Коледа " подарява нова инсталация. От предишния месец отделението разполага със модерна успоредка, която оказва помощ при прохождането на децата.
Валентин Котларов - рехабилитатор " СБР-НК ", филиал Момин проход: Да могат хубаво да реалокират крачетата, да вършат хубава крачка, да се задържат. Като можем да упражняваме с една ръка, с две ръце. Ако не е " Българската Коледа ", просто доста е мъчно да екипираме. Така " Българската Коледа " е дарила на отделението и робот, който оказва помощ на децата да се научат да вървят.Йорданка Велева - кинезитерапевт " СБР-НК ", филиал Момин проход: Искаме да благодарим за всички уреди и принадлежности, които ни дарихте. Те ни направиха процеса, рехабилитациония по-лесен, по-ефективен и по забавен.
В отделението по рехабилитация разчитат, че и идната година ще получат нова инсталация от " Българската Коледа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР