Българската инфраструктура не е адекватна към нашия климат. А климатичните

...
Българската инфраструктура не е адекватна към нашия климат. А климатичните
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Можем да очакваме по-сериозни и по-чести валежи

Българската инфраструктура не е съответна към нашия климат. А климатичните промени значат по-висок риск от рискови феномени. Можем да чакаме в бъдеще по-сериозни и по-чести превалявания. Това сподели пред Нова тв министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.


Според него реакцията от страна на държавното управление през вчерашния ден е била съответна. " Заместник министър на околната среда и премиера незабавно отпътуваха на място. Реакцията на страната беше мигновена и навременна. Вероятно има още една жертва, с изключение на двете, разпознати през вчерашния ден, само че не мога да потвърдя сигурно. Вчера трима души липсваха. Преди да бъде приключен анализът, бих се въздържал да обвиня един човек или фактор за наводненията. Става дума за комплекс от фактори - огромно количество превалявания, реакция към предизвестията, както и застрояванетo ", изясни той.

По думите му България не финансира задоволително научните проучвания. " За да бъдат развити изследванията, би трябвало да бъдат обезпечени финансово. Има софтуерни въпроси, които да бъдат решени, с цел да може да има по-точно определяне на риска от наводнения ", разяснява министърът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР