Българската художествена гимнастика ще има нова своя зала. Зелена светлина

...
Българската художествена гимнастика ще има нова своя зала. Зелена светлина
Коментари Харесай

Министерски съвет даде зелена светлина за нова зала за художествената гимнастика

Българската художествена гимнастика ще има нова своя зала. Зелена светлина за построяването ѝ на територията на състезателен комплекс „ Раковски “ бе дадена след съвещание през днешния ден на Министерския съвет. Новината бе обявена от Министерство на младежта и спорта.

Съобщението на ММС до медиите гласи:

„ Министерският съвет одобри решение, с което дава единодушие за отделяне на нов УПИ и за безвъзмездното му даване за ръководство на Министерство на младежта и спорта. Новообразуваният парцел ще бъде самостоятелен от парцели – обществена държавна благосъстоятелност, с предоставени права за ръководство на Министерството на вътрешните работи. С признатия през днешния ден акт на Министерския съвет ще се обезпечат условия за осъществяване на държавната политика в областта на развиване на физическото образование и спорта посредством обезпечаване на подобаващи условия за подкрепяне и развиване на българската художествена гимнастика, като един от най-успешните и влиятелни спортове в народен и международен проект, разпространявал страната ни на интернационално равнище.

С Решение № 944 на Министерския съвет от 27.12.2018 година и Решение № 1051 на Министерския съвет от 21.12.2022 година страната към този момент обезпечи 4,5 млн. лева за построяването на уголемение на залата за художествена гимнастика на стадион „ Раковски “. Тази сума е планувана за цялостно  създаване и въвеждане в употреба на залата.

„ Благодаря на вицепремиера Иван Демерджиев и на министрите Иван Шишков и Росица Велкова, които дружно с екипа на Министерството на младежта и спорта направиха по този начин, че да бъде направено това  предложение. С днешното решение на Министерския съвет се дава действителна опция да бъде построена нова зала за художествена гимнастика, която е предстояща от стотици национални състезатели и хиляди деца и подрастващи, които упражняват всеки ден “,

разяснява министър Весела Лечева.

В последните месеци Лечева беше в залата по художествена гимнастика неведнъж и се увери, че в нея има голямо натоварване и даже националните състезателки мъчно намират свободен килим.

„ Залата е изцяло заслужена, тъй като нашите гимнастички са непроменяемо в международния хайлайф и наш дълг е да им предоставим и най-хубавите условия. Успехите им имат и доста значима обществена функционалност, тъй като съумяха да възпламенят хиляди деца да изберат спорта. Надявам се, че всяко последващо държавно управление и министър няма да спре работата по реализиране на плана, а аз персонално, съм извънредно щастлива, че решението за новата зала е реалност “,

добави министър Лечева.

Етикети: Весела ЛечевазалаМинистерски съветМинистерство на младежта и спортаРаковскихудожествена гимнастика
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР