Българската федерация по волейбол (БФВ) се присъедини към позицията на

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) се присъедини към позицията на
Коментари Харесай

И волейболът срещу Закона за хазарта

Българската федерация по волейбол (БФВ) се причисли към позицията на БФС и водещите футболните клубове, които се опълчиха на желанията за промени в Закона за хазарта. Най-успешният екипен спорт у нас разгласява отворено писмо, адресирано до министър ръководителя Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, министъра на спорта Красен Кралев и ръководителите на парламентарни комисии – Менда Стоянова (бюджет и финанси), Вежди Рашидов (култура и медии), Петър Кънев (икономическа политика и туризъм), Данаил Кирилов (правни въпроси) и Хасан Адемов (труд, обществена и демографска политика).

“Промените биха имали директно неподходящо влияние върху българския спорт и в частност българския волейбол, поради което считаме, че няма аргументи да се одобряват – гласи част от писмото. – Лотариите подкрепят волейболни надпревари от ранга на международно и европейско състезание, реализирането на които не е допустимо да се обезпечи единствено със средствата, предоставени от държавния бюджет. “

В началото на годината БФВ подписа спонсорски контракт с Националната
лотария за спортно събитие №1 у нас за годината – международното по волейбол. През септември България е хазаин на мондиала за мъже взаимно с Италия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР