Българската федерация по таекуондо представи националния отбор, който ще вземе

...
Българската федерация по таекуондо представи националния отбор, който ще вземе
Коментари Харесай

Четирима български таекуондисти атактуват квоти за Париж 2024 на олимпийската квалификация у нас

Българската федерация по таекуондо показа националния тим, който ще вземе присъединяване в олимпийските квалификации за Зона Европа, които ще се проведат през уикенда в Елин Пелин (9-10 март).

Четиримата родни спортисти, които ще вземат участие в конкуренцията са Християн Георгиев (58 кг), Митко Джордев (68 кг), Александра Георгиева (49 кг) и Мартина Атанасова (57 кг), като те ще се борят за място на Игрите в Париж 2024 в конкуренцията на 140 състезатели в олимпийските категории и още 35 в пара категориите.

Българските таекуондисти бяха показани през днешния ден на особено събитие преди началото на квалификацията на родна земя, като на него участваха редица значими фигури от Европейския таекуондо съюз (ЕТС), измежду които президентът Сакис Прагалус, вицепрезидентът Фред Буийтенхуйс, генералния секретар Антонио Барбарино, както и още Александър Минев и ръководителят на БФ Таекуондо Слави Бинев.

По време на конференцията Бинев беше почетен със специфичен плакет от ръководителя на ЕТС Прагалус, който разгласи българския си сътрудник за нов първи вицепрезидент на централата.

" Пръв измежду равни. Имаме шест вицепрезидента. Оттук нататък не е нужно някой да бъде особено оторизиран да показва президента. Разбира се, това е огромна отговорност, тъй като би трябвало да го показва по най-хубавия метод ", разяснява новия си пост в европейското таекуондо Слави Бинев.



Ръководителят на родното таекуондо не пропусна да обърна внимание и на една от най-хубавите ни състезателки Калина Бояджиева, която ще пропусне олимпийската подготовка поради травма в коляното.

" За жал, ориста ни погледна изкривено, само че не считам, че другите състезатели са на по-ниско равнище. Те са на безусловно същото равнище. Изключително доста имам вяра и на четиримата. Спазваха до последно всяка една директива на своите треньори. Надявам се това да се увенчае със съответните класирания ", съобщи Бинев.

Накрая президентът на БФ Таекуондо сподели оптимизъм, че напълно скоро България ще бъде водеща мощ в Европа.

" Ние ще бъдем една от страните, които ще създадат модата в таекуондото в Европа. Вървим в вярната посока. Европа може да застане против целия свят и да победи в таекуондо. Да станеш европейски или вице-европейски мигновено те подрежда измежду водачите за олимпийски злато. Квалификацията в Европа е от най-тежките. Тук е на живот и гибел, само че не бих желал в този момент да мятам такава тежест върху нашите състезатели. На тях им би трябвало успокоение. Имайте поради, че цялата любов на семейство, другари, на таекуондо фамилията, е съсредоточена във вас ", безапелационен е Слави Бинев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР