Българската федерация по ски (БФСки), Столична община и Фондация София

...
Българската федерация по ски (БФСки), Столична община и Фондация София
Коментари Харесай

Откриха фотоизложбата 100 години ски спорт в България

Българската федерация по ски (БФСки), Столична община и Фондация „ София – европейска столица на спорта “ откриха фотоизложбата „ 100 години ски спорт в България “, оповестиха от централата.

Изложбата бе открита от ръководителя на БФСки Цеко Минев, а с приветствия към присъстващите се обърнаха още заместител ръководителят на централата Георги Бобев и Анатоли Илиев – учредителен секретар на Фондация „ София – европейска столица на спорта “.



„ Благодаря на създателите, които са уловили прелестни мигове и ни дават опцията да се насладим още веднъж на популярни събития и персони в богатата и сполучлива история на българския ски спорт. Искам да посочи и две други доста значими посоки от активността в последните години – организацията на семействата на огромни стартове от календара на ФИС във всички наши зимни центрове, за което получаваме отлични оценки и Проекта „ Научи се да караш ски “, посредством който хиляди млади българчета се допират до удоволствието от снежните дисциплини и са измежду чистия въздух в планините “, сподели Цеко Минев, който е и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет и член на Изпълкома на Международната федерация по ски (ФИС).

Георги Бобев благодари на Столична община и Фондация „ София – европейска столица на спорта “, които дружно със ски федерацията са съорганизатори на фотоизложбата и напомни многото събития, с които тази година се отбелязва вековният празник на ски спорта в България.

„ Първите ски-състезания, първата шанца за скокове, първите огромни триумфи и пробиви в международния спорт – всичко това е събрано в една сбирка от 52 скъпи за историята фотоси “, съобщи Анатоли Илиев.



Бончук Андонов, един от създателите на фотосите в изложбата описа за това по какъв начин преди десетилетия е почнал дългогодишната си кариера на състезателен фотограф с една фотография от надпревари по великански слалом на Боровец.

„ Изложбата е събрала най-значимата част от вековния калейдоскоп на едни от най-популярните, сполучливи и обичани от българите снежни дисциплини “, сподели Андонов.

„ Фотообективите на майсторите в спортната снимка Бончук Андонов, Янко Гъров, Димитър Михайлов и Костадин Андонов не разрешават великите мигове, събития и персони в богатата 100-годишна история на българския ски спорт да минат около нас и да бъдат забравени “, се споделя в посланието на създателите.



На церемонията по откриването участваха още митове на българския ски спорт, треньори, деятели, другари и фенове на ски спорта.

Фотографиите ще бъдат изложени до 30 април в „ Галерия навън “ НДК до Кино Кабана.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР