Българската баскетболна звезда Александър Везенков беше специален гост в последния

...
Българската баскетболна звезда Александър Везенков беше специален гост в последния
Коментари Харесай

Александър Везенков: В европейския баскетбол всеки мач е от значение

Българската баскетболна звезда Александър Везенков беше специфичен посетител в последния епизод на подкаста на Евролигата, в който приказва за контузията си в глезена, дали следи протичащото се в най-престижния шампионат на Стария континент, а също така се върна и към награждаването си за най-полезен състезател (MVP) в конкуренцията през последния сезон.

На първо време състезателят на Сакраменто Кингс призна, че за пръв път от много време насам страда от травма, която го оставя отвън паркета за по-дълго време, само че все пак той се пробва да остане положителен.

" Нямах шанс, тъй като навехнах глезена си за повторно за по-малко от три седмици. Този път обаче травмата се оказа по-сериозна и би трябвало да не присъствам от четири до шест седмици. За първи път от много време ми се постанова да бъда отвън играта за толкоз дълго време, само че в същия миг би трябвало да остана положителен и да работя крепко, с цел да се завърна. Добрата вест е, че в този момент беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, само че това е част от нашата работа и би трябвало да продължа напред ", съобщи Везенков.



Спортист №1 на България за последните две години отговори и на любопитния въпрос дали хора от треньорския щаб на " кралете " или съотборниците му в Сакраменто демонстрират интерес към Евролигата и гледат срещи от нея.

" По време на сесията за разбори постоянно гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме подготовка по време на ранните мачове от шампионата и не съумявам да ги виждам, като пипвам по малко от късните. Все отново аз постоянно имам опцията да виждам дуелите, които ме интересуват, тъй като мога да си ги връщам на тв приемника ", споделя 28-годишният баскетболист

" С помощник-треньора Жорди Фернандес постоянно си приказваме за Евролигата и за Лига Ендеса. Той гледа доста европейски баскетбол, тъй като му е доста забавен. Братът на Сабонис пък е помощник-треньор в Жалгирис, тъй че и с него си приказваме по тематиката. Европейският баскетбол е изцяло друг. Всеки мач там е от голяма важност и това е в действителност красиво ", добавя той.

Накрая се върна и към предходния сезон, в който той заслужи наградата като част от състава на Олимпиакос, разяснявайки, че преживяването по време на награждаването е било " незабравимо ". В същото време обаче българинът си напомни и мъчителната загуба във финала от състава на Реал Мадрид.

" Това да получа премията за MVP на постоянния сезон в Евролигата пред погледа на моите родители беше страховит миг. Моят кариера бе изпълнена с възходи и падения, само че този миг и всички тези хора, които държаха маски с моето лице, това се трансформира в незабравимо преживяване, изключително когато спечелиш тази премия за първи път. За играчите, които към този момент могат да се похвалят с това достижение няколко пъти, е друго. Надявах се да спечелим всичко и да се върнем с трофея, само че загубата на финала с Олимпиакос против Реал Мадрид е нещо, с което би трябвало да пребивавам. Не мисля, че скоро ще посетя Каунас ", приключи Александър Везенков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР